Πέμπτη 27 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΙΡΑΚ
Εκκληση να εκφραστεί η αλληλεγγύη στο λαό του Ιράκ

Επιστολή προς το ΠΑΜΕ

Την εκτίμησή της προς τους εργαζόμενους της χώρας μας, που με τη στάση τους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο λαό του Ιράκ, διατυπώνει σε επιστολή της η Γενική Ομοσπονδία Συνδικάτων του Ιράκ που έφτασε στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Αντίστοιχα, σε δήλωσή της και η Γενική Ομοσπονδία Συνδικάτων της Συρίας χαιρετίζει τους αγωνιστές της ειρήνης και διατρανώνει την πίστη της, ότι μαζί οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου, μπορούν να σταματήσουν αυτόν τον τρομοκρατικό πόλεμο.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος της Γενικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων Ιράκ Τζαμίλ Σαλμάν Αλ Τζομπουρί απευθύνεται στις διεθνείς ομοσπονδίες συνδικάτων και στις ανθρωπιστικές οργανώσεις και «κάνει έκκληση να αναλάβουν την ευθύνη τους, ευθύνη απέναντι στη δικαιοσύνη και στην ανθρωπιά και να εκφράσουν την έντονη αλληλεγγύη τους προς το λαό και τους εργαζόμενους του Ιράκ».

Παράλληλα, εκφράζει την εκτίμηση της Ομοσπονδίας Συνδικάτων προς όλους αυτούς που έδειξαν την αλληλεγγύη τους, που με τις εκδηλώσεις τους σε όλο τον κόσμο καταδίκασαν την επιθετικότητα των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας.

«Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον τρομοκρατικό πόλεμο. Ζήτω οι παγκόσμιοι αγωνιστές της ειρήνης και όλοι οι άνθρωποι, που στηρίζουν την ελευθερία και τη δικαιοσύνη». Με αυτές τις γραμμές επίλογο, η Γενική Ομοσπονδία Συνδικάτων της Συρίας, σε δήλωσή της, καλεί τα συνδικάτα, τις κοινωνικές οργανώσεις και τα κοινοβούλια του κόσμου, να υποστηρίξουν το λαό και τους εργαζόμενους του Ιράκ. «Αυτό είναι ένα έγκλημα που η ιστορία δεν έχει ποτέ ξαναζήσει, ενάντια στο Ιράκ, "την κοιτίδα του ανθρώπινου πολιτισμού". Εγκλημα που διαπράττεται με σκοτωμούς παιδιών, γυναικών και αθώων ανθρώπων. Καταπατούν την εξουσία στο Ιράκ και καταστρέφουν τις δυνατότητες αυτού του λαού, παραβαίνοντας όλους τους διεθνείς νόμους και συμβάσεις. Αυτό απαιτεί -υπογραμμίζεται στη δήλωση- όλοι μας να κάνουμε ένα ισχυρό και αποτελεσματικό βήμα αντιπαράθεσης στα σενάρια, που κατάφωρα στρέφονται κατά των λαών και επιτίθενται στα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η Διεθνής Αποστολή ΠΣΕ και ΠΟΔΝ στη Δαμασκό (2018-11-10 00:00:00.0)
Καθήκον των συνδικάτων να ορθώσουν τείχος αλληλεγγύης κόντρα στον ιμπεριαλισμό (2017-09-13 00:00:00.0)
Νέα μηνύματα για τους χαλυβουργούς (2014-04-25 00:00:00.0)
Συμπαράσταση στους Σύρους εργαζόμενους (2005-11-03 00:00:00.0)
Ενάντια στον πόλεμο διαδηλώνουμε παντού (2003-03-21 00:00:00.0)
Διαδήλωση και συζήτηση για τον πόλεμο (2003-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ