Πέμπτη 27 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Να προστατευτούν οι δημοσιογράφοι από πιέσεις και εκβιασμούς

Ανακοίνωση - καταγγελία τριών δημοσιογραφικών κινήσεων

Σε κοινή ανακοίνωση - καταγγελία, οι κινήσεις που δρουν στο δημοσιογραφικό χώρο, «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», «ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΜΕτωπο» και «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΕΝΟΒΑ 2001», σημειώνουν τα παρακάτω:

«Ως εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ, νιώθουμε υπερήφανοι για τη στάση της πλειοψηφίας των συναδέλφων μας στον τρόπο κάλυψης των γεγονότων που διαδραματίζονται στο Ιράκ.

Νιώθουμε υπερήφανοι γιατί δε βαπτίσαμε τις δολοφονίες "λύτρωση" και ούτε το στρατό εισβολής και κατοχής "απελευθερωτές".

Με το κεφάλι ψηλά, πιστοί στις αρχές του Ουμανισμού και στις διαχρονικές του αξίες, αποκαλύπτουμε - στο βαθμό που μπορούμε - το έγκλημα που διαπράττουν οι Αμερικάνοι Ιμπεριαλιστές, με την ανοιχτή στήριξη των Βρετανών και τη σιωπηρή από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, που διεκδικούν συμμετοχή στη λεία, μέσω της παραχώρησης κάθε στρατιωτικής διευκόλυνσης, για να περατωθεί το Μεγάλο Εγκλημα.

Δε θα μπορούσε κανείς να εξαιρέσει την Ελληνική Κυβέρνηση για την παραχώρηση της βάσης της Σούδας, από την οποία ανεφοδιάζονται με καύσιμα τα αεροσκάφη των φονιάδων, την παραχώρηση των αεροδρομίων του Ακτίου και της Ανδραβίδας, την αποστολή των ελληνικών πολεμικών πλοίων στον Περσικό, την παραχώρηση του ελληνικού εναέριου χώρου.

Ενώ προσφάτως απέλασε Ιρακινό διπλωμάτη, υπακούοντας στα αιτήματα των Αμερικανών. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους μας, που με κίνδυνο της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας, παραμένουν στη Βαγδάτη, ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό, σπάζοντας το νόμο της σιωπής και της παραπληροφόρησης, που έχουν επιβάλει τα ελεγχόμενα και καθοδηγούμενα μεγάλα Τηλεοπτικά και Ραδιοφωνικά Δίκτυα, τα μεγάλα και «έγκυρα» Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία.

Η στάση μας βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με το αίσθημα του ελληνικού λαού, που πλημμυρίζει καθημερινά τους δρόμους της χώρας, καταγγέλλοντας το βρώμικο και ανήθικο πόλεμο και την ελληνική συμμετοχή.

Οφείλουμε ωστόσο να επισημάνουμε, ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει οι γνωστές παρεμβάσεις - αυτές που είδαμε και κατά τη διάρκεια της Νατοϊκής επιδρομής στη Γιουγκοσλαβία - του Τόμας Μίλερ, προς εκδότες και ιδιοκτήτες Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών, προκειμένου να «πέσουν οι τόνοι», να ευνουχιστεί η λαϊκή συνείδηση και κατά προέκταση η αντίσταση.

Οι πιέσεις αυτές, όπως είναι φυσικό, μετακυλίονται στους δημοσιογράφους.

Διαμηνύουμε και στις δύο πλευρές, ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στο δρόμο της αξιοπρέπειας και εάν χρειαστεί σε εκείνο της σύγκρουσης.

Αν κάποιοι θέλουν να κρατήσουν τα ψίχουλα, που τους υποσχέθηκαν από το μοίρασμα της «πίτας», εμείς παραμένουμε σταθερά με το κεφάλι ψηλά.

Δίπλα στο λαό, μαζί με το λαό, απέναντι στο σύγχρονο Καίσαρα και στους αυλικούς του.

Καλούμε την ΕΣΗΕΑ, να προστατεύσει κάθε δημοσιογράφο από τις κάθε είδους πιέσεις και εκβιασμούς - ωμούς ή έμμεσους - να περιφρουρήσει την ελευθεροτυπία, να σταθεί εμπόδιο στο Νεομακαρθισμό, που επιχειρούν να επιβάλλουν οι Υπατοι, οι Ανθύπατοι και οι ιδεολογικοί Ταγματασφαλίτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ