Παρασκευή 21 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Ενάντια στον πόλεμο διαδηλώνουμε παντού

Μαχητικό αντιπολεμικό «παρών» θα δώσουν στη διαδήλωση των Βρυξελλών το Σάββατο στις 2 μ.μ. τα 250 συνδικαλιστικά στελέχη, που θα συμμετέχουν στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Γραφείου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) που γίνεται εκεί την ίδια ημέρα. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται και 100 συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ, που σήμερα μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες γι' αυτό το σκοπό.

Υπό την αιγίδα της ΠΣΟ συνδικαλιστές από δεκάδες χώρες της Ευρώπης, αλλά και αντιπροσωπείες, την ώρα που οι βόμβες των ιμπεριαλιστών θα αιματοκυλούν το λαό του Ιράκ, θα διαδηλώσουν, αλλά και θα συζητήσουν με θέμα την «Εργατική αλληλεγγύη στους λαούς του Ιράκ και της Παλαιστίνης. Οι επιπτώσεις για τους εργαζόμενους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ο ρόλος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».

Μέχρι σήμερα στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Γραφείου της ΠΣΟ έχουν δηλώσει συμμετοχή οι οργανώσεις: Από τη Βουλγαρία η Γενική Ομοσπονδία Συνδικάτων και η Συνδικαλιστική Οργάνωση OCCOB, από τη Μολδαβία το Συνδικάτο Εργατών «Αλληλεγγύη», από τη Λευκορωσία η Ομοσπονδία των Εργατικών Συνδικάτων, επίσης συνδικαλιστές από τη Δημοκρατία της Τσεχίας και τα Εργατικά Συνδικάτα της Μοραβίας - Σιλεσίας. Από την Κύπρο συνδικαλιστές της ΠΕΟ, από την Πολωνία η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Τρόφιμα, από την Τουρκία η TUM-TIS, από τη Γαλικία η CIG, από την Ελβετία η Μόνιμη Αντιπροσωπεία στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας, από το Βέλγιο πολυπληθής αντιπροσωπεία Συνδικάτων, από τη Γαλλία η «Συνέχεια της ΣΕ-ΖΕ-ΤΕ» και η UIS, από τη Γερμανία συμμετέχουν συνδικαλιστές της IG-Metal, από την Ιταλία η Rdb CUB, από τη Ρουμανία η Ομοσπονδία Εργαζομένων Καρπαθίας. Επίσης θα παραβρεθούν αντιπροσωπείες από τις εργατικές ομοσπονδίες του Ιράκ, της Παλαιστίνης και του Λιβάνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ