Παρασκευή 21 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Κινητοποιήσεις σ' όλες τις πόλεις

Το χτεσινό ξημέρωμα ήταν διαφορετικό και για τις πόλεις και στις περιοχές της Στερεάς -Εύβοιας. Το κλίμα αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό. Παντού πανό, αφίσες, συνθήματα, ντουντούκες που καλούσαν σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια ενάντια στους μακελάρηδες ιμπεριαλιστές, στα προγραμματισμένα «ραντεβού» της πρώτης μέρας του πολέμου.

Στη Χαλκίδα, τη Λαμία, τη Λιβαδειά και τη Θήβα, οι Επιτροπές Ειρήνης και η ΝΔΕ, το ΠΑΜΕ και η «ΔΡΑΣΗ: Θεσσαλονίκη 2003», η ΠΑΣΥ και αγρότες είχαν ήδη προετοιμάσει το κλίμα με δεκάδες περιοδείες που πραγματοποίησαν από πριν.

Η νεολαία και οι μαθητές, με τη μεγάλη συμμετοχή τους στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια δήλωσαν ένα μεγάλο «παρών», όπως για παράδειγμα στη Λαμία (μαθητές, σπουδαστές ΤΕΙ). Ενώ στη Χαλκίδα οι σπουδαστές του ΤΕΙ έκλεισαν το ίδρυμα και έκαναν κατάληψη στο δρόμο Χαλκίδας - Ιστιαίας στη διασταύρωση των Ψαχνών.

Στο Μαντούδι της ανεργίας οι μαθητές έκαναν κατάληψη του σχολείου. Ενώ σε Αμφισσα, Ιτέα, Δεσφίνα εκατοντάδες μαθητές ένωσαν τη φωνή διαμαρτυρίας πραγματοποιώντας κοινή πορεία με τους εργαζόμενους. Ενώ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και σήμερα και αύριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τεράστια πανό με συνθήματα ενάντια στον πόλεμο και με την υπογραφή του ΚΚΕ έχουν αναρτηθεί σε όλες τις πόλεις της Στερεάς και Εύβοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ