Παρασκευή 21 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΚΡΗΤΗ
Εστειλαν δικό τους τελεσίγραφο!

Το δικό τους τελεσίγραφο στους ιμπεριαλιστές έστειλε ο λαός και η νεολαία της Κρήτης, βγαίνοντας στους δρόμους, από τη μια άκρη του νησιού ως την άλλη! Οι δρόμοι της Κρήτης ξεχείλισαν από χιλιάδες νέους και νέες, εργάτες, γυναίκες, συνταξιούχους, ανθρώπους κάθε ηλικίας, που ένωσαν τις φωνές τους, ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών στο Ιράκ, για το δικαίωμα των λαών να ζουν ελεύθεροι στις πατρίδες τους, για να κλείσουν οι βάσεις της Σούδας στην Κρήτη.

Σε όλους τους νομούς της Κρήτης και τις συγκεντρώσεις που έγιναν, πρωτοφανής ήταν η παρουσία και συμμετοχή των μαθητών, που κλείνοντας τα σχολεία τους κατέβηκαν στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στη σφαγή των συμμαθητών και των οικογενειών τους στο Ιράκ.

Στο Ηράκλειο, από τις 10 το πρωί, η πλατεία των Λιονταριών, «ξεχείλισε» από μαθητές και νέους. Με κόρνες, ντουντούκες, μηχανάκια, συνθήματα και πανό, η πορεία ξεκίνησε διασχίζοντας όλους τους δρόμους του Ηρακλείου.

Η μεγάλη συμμετοχή των νέων και ιδιαίτερα των μαθητών του νομού συγκίνησε τους πάντες, αναγκάζοντάς τους να βγουν από τα σπίτια και τα μαγαζιά τους και να τους χειροκροτούν.

Το απόγευμα έγινε νέο συλλαλητήριο στην πλατεία Λιονταριών, ενάντια στον πόλεμο κατά του Ιράκ, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης, του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων, της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και του ΠΑΜΕ. Ενώ σήμερα δίνεται η συνέχεια, με την πανελλαδική απεργία, στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

Στα Χανιά, αντιπολεμικός συναγερμός σήμανε από τις 6 το πρωί, όπου μέλη της Επιτροπής Ειρήνης έκαναν εξορμήσεις στις γειτονιές και τις συνοικίες των Χανίων, πετώντας τρικάκια με το σύνθημα «Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο». Το αγωνιστικό ραντεβού ήταν στις 11.00 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, όπου, από τις 8.30 το πρωί, άρχισαν να συγκεντρώνονται ο χανιώτικος λαός και η νεολαία. Με τα περισσότερα σχολεία να έχουν βάλει λουκέτο, οι μαθητές και στα Χανιά εντυπωσίασαν με την παρουσία τους, δίνοντας παλμό στην πορεία.

Εντυπωσιακό ήταν γιγαντοπανό 50 μέτρων που ανάρτησαν αγωνιστές του ΚΚΕ στο Σόδυ Ακρωτηρίου, με το σύνθημα «Σταματήστε τον πόλεμο».

Στο Ρέθυμνο μαθητές, φοιτητές, εργάτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Ενώ στο Λασίθι έγιναν τρεις συγκεντρώσεις. Στον Αγιο Νικόλαο, μετά τη συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους, οι διαδηλωτές κατέλαβαν τη Νομαρχία, μέχρι το μεσημέρι, με τη συμμετοχή πολλών μαθητών, αφού όλα τα σχολεία παρέμειναν κλειστά. Το απόγευμα επαναλήφθηκε η συγκέντρωση στις 7.00 και ακολούθησε ολονύχτια διαμαρτυρία, στην κεντρική πλατεία, απ' όπου θα πήγαιναν στη νέα συγκέντρωση, σήμερα το πρωί, με την 24ωρη απεργία.

Τέλος, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια έγιναν στην Ιεράπετρα και στη Σητεία, όπου έγινε και δεύτερη συγκέντρωση το απόγευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ