Παρασκευή 21 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η Ελλάδα συμμετέχει στη σφαγή

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Και με δύο Ελληνες πιλότους αμερικανικών AWAKS, που έχουν τη βάση τους στην Τουρκία, συμμετέχει η Ελλάδα στον πόλεμο! Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που εμπαίζει τον ελληνικό λαό!

Οι δηλώσεις της κυβέρνησης, ότι η ελληνική κυβέρνηση δε συμμετέχει στον πόλεμο κατά του ιρακινού λαού, είναι ψευδείς και προκλητικές.

Η Ελλάδα, μέσω της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και με την αμέριστη στήριξη της ΝΔ, συμμετέχει, όπως συμμετέχουν και οι χώρες της ΕΕ, που αντέδρασαν (!) στον πόλεμο των ΗΠΑ - Βρετανίας! Σε σύγκρουση με το λαϊκό αίσθημα και τους χιλιάδες ανθρώπους που διαδηλώνουν, κυβέρνηση και ΝΔ χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το λαό του Ιράκ και ταυτόχρονα παίρνουν μέρος στη σφαγή!

Εκτός από τους δύο πιλότους η ελληνική συμμετοχή εκφράζεται με την παραχώρηση αεροπορικών και ναυτικών βάσεων, με την παραχώρηση του εναέριου χώρου και των λιμανιών, όπως και με άλλες ανεφοδιασμού.

Το σύνθημα, έξω από τον πόλεμο η Ελλάδα, είναι ζωτικής σημασίας. Κανένα σεβασμό να μη δείξει ο λαός στις συμφωνίες Ελλάδας - ΗΠΑ, που είναι επιθετικού χαρακτήρα, ενώ υποκριτικότατα τις ονομάζουν αμυντικές!

Απειθαρχία, και όλοι στους δρόμους!

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να πληρώσουν το πολιτικό κόστος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ