Παρασκευή 21 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Στο βήμα των μεγάλων «κατηγορώ»

Ενα βήμα καταγγελιών, βήμα ενός μεγάλου «κατηγορώ», στήθηκε χτες το απόγευμα στην πλατεία Μαβίλη, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι λαοί σε όλο τον κόσμο θέλουν ειρήνη και ότι στον ιμπεριαλισμό και τον άδικο πόλεμό του δε θα υπάρξει καμία υποταγή.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εκεί οι ηθοποιοί Ρένα Καζάκου, Κατερίνα Σουβλή, Καίτη Ιμπρωχόρη, Χαρά Τσιτωμενέα και Μιχάλης Θεοδώρου απήγγειλαν αντιπολεμικά ποιήματα, ενώ οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος σε ρόλο Αδόλφου Μπους και Νίκος Ζώκας, υποδυόμενος τον διερμηνέα του, παρουσίασαν ένα αλλιώτικο διάγγελμα του αρχιδολοφόνου.

Με την κιθάρα του και το τραγούδι, «διαδήλωσε» στη συνέχεια ο φοιτητής Φώτης Σπυρόπουλος, ο οποίος κάλεσε όλους στους δρόμους και τις πλατείες για να «έρθουν να μας βομβαρδίσουν».

«Ο αέρας είναι βαρύς. Φωνάζω. Ελάτε να λιώσουμε το μολύβι. Οχι στον πόλεμο», ήταν τα λόγια των μικρών «πρωταγωνιστών» από το παιδικό συγκρότημα Σεβ Τζαν, από την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενος σε Τουρκία και Κουρδιστάν, που έκλεψαν την «παράσταση» στο τέλος της εκδήλωσης, αφιερώνοντας τα τραγούδια τους στον ιρακινό λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ