Παρασκευή 21 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Σαντάμ: «Εισβολέας εχθρός»

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

«Ο εχθρός θα ταπεινωθεί», υποστήριξε ο Ιρακινός ηγέτης απευθύνοντας έκκληση για αντίσταση, σε τηλεοπτικό του μήνυμα που μεταδόθηκε από την ιρακινή τηλεόραση 3 ώρες μετά τα πρώτα πλήγματα στην ιρακινή πρωτεύουσα. Ο Σαντάμ Χουσεΐν, διαβάζοντας χειρόγραφο μήνυμα, μίλησε για «ταπεινωτική νίκη του εισβολέα εχθρού» και κατηγόρησε τον «εγκληματία μικρό Μπους ότι διέπραξε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Επίσης, απευθύνθηκε και στη διεθνή κοινότητα: «Τώρα είδατε πόσο ο επικίνδυνος Μπους υποβιβάζει τις θέσεις και τις απόψεις σας κατά του πολέμου και τις εκκλήσεις σας υπέρ της ειρήνης». Το μήνυμά του έκλεισε ως εξής: «Ζήτω το Ιράκ, Ζήτω η Παλαιστίνη, Ζήτω το ένδοξο έθνος μας και εκείνοι που παλεύουν για την ειρήνη».

Το μήνυμα του Σαντάμ αναλυόταν, μέχρι αργά χτες, από ειδικούς της CIA, οι οποίοι, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, προσπαθούσαν να διευκρινίσουν αν επρόκειτο για τον ίδιο τον Σαντάμ ή για κάποιο σωσία του, αλλά και για το κατά πόσο το μήνυμα μαγνητοσκοπήθηκε μετά την εκδήλωση της επίθεσης ή αρκετές μέρες νωρίτερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ