Παρασκευή 21 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Μόνο οι λαοί μπορούν

Σε δήλωσή της από τις γραμμές του μεγάλου συλλαλητηρίου της Αθήνας, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σημείωσε:

«Εμείς καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει την υποκρισία περί ειρήνης και να ομολογήσει την αλήθεια στον ελληνικό λαό: ότι συμμετέχει στον πόλεμο. Εδωσε τα πάντα. Σήμερα ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε ότι Ελληνες πιλότοι επανδρώνουν τα AΒΑΚΣ, τα οποία πετάνε, μέσω Τουρκίας, και δολοφονούν τον λαό του Ιράκ. Να σταματήσει η υποκρισία του υπουργού Εξωτερικών κ. Παπανδρέου, ο οποίος σήμερα στις Βρυξέλλες μίλησε για ειρήνη και εξέφρασε τη λύπη του. Μόνο οι λαοί μπορούν να επιβάλλουν, να υποχρεώσουν την ΕΕ, τουλάχιστον τις κυβερνήσεις, να πάψουν να δίνουν διευκολύνσεις σ' αυτό τον πόλεμο. Γιατί δίνουν διευκολύνσεις και αυτές που είπαν ναι στον πόλεμο και αυτές που είπαν όχι».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει τρόπος να σταματήσουν οι εχθροπραξίες έστω και τώρα, η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε:

«Μόνο οι λαοί μπορούν να ασκήσουν πίεση, καταδικάζοντας τις κυβερνήσεις. Μόνο οι λαοί μπορούν να αποτρέψουν αυτή τη σφαγή. Τουλάχιστον να αποτρέψουμε την ευρωπαϊκή συμμετοχή στον πόλεμο, και την ελληνική».

Σε άλλη ερώτηση για τη μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε:

«Η νεολαία δεν είναι όπως την παρουσιάζουν. Εχει το δικό της τρόπο ζωής, αλλά πάνω απ' όλα καταλαβαίνει όχι μόνο τι σημαίνει γενικά πόλεμος, αλλά τι σημαίνει νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων. Αυτό είναι το δικό μου συμπέρασμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ