Παρασκευή 21 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα «ειδικά»

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ δεν το έχουν καταλάβει, είμαστε στην περίοδο που οφείλουμε όλοι να περάσουμε από το «γενικώς» στο.... «ειδικώς»! Οσο οι ιρακινές πόλεις βομβαρδίζονται η μια μετά την άλλη και αθώοι σκοτώνονται, δεν υπάρχει άλλος δρόμος...

Ως γνωστόν, σήμερα στην Ελλάδα άπαντες δηλώνουν «κατά του πολέμου».... γενικώς, από τον Σημίτη μέχρι τον Χριστόδουλο κι από τον Καραμανλή μέχρι ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Μόνο που στο «ειδικώς» αρχίζει να χαλάει το πράγμα.

Και σε μια περίοδο παγκόσμιας κατακραυγής κατά του εγκλήματος που συντελείται, όπως όλοι λένε, δε δικαιούται να μένει κανείς στο «γενικώς». Ιδίως όταν «ειδικώς» αμερικανικά βομβαρδιστικά ανεφοδιάζονται από τη Σούδα και οι διευκολύνσεις παρέχονται αφειδώς. Εχουμε το δικό μας «μερίδιο» ευθύνης και αντίστασης!

Ο πρωθυπουργός μπορεί να επικαλείται όσες «συμβατικές συμφωνίες» θεωρεί ότι πρέπει να «σεβαστεί η Ελλάδα», γιατί τις έχει υπογράψει. Ομως όλοι αυτοί που σήμερα είναι στους δρόμους και με κάθε τρόπο διαμαρτύρονται δεν έχουν βάλει την υπογραφή τους πουθενά, όπως και ο ελληνικός λαός συνολικά.

Εν ολίγοις, καμιά πολιτική δύναμη δεν μπορεί να θεωρεί ότι «καθάρισε» με την υπόθεση «Πόλεμος στο Ιράκ» με μια εντυπωσιακή και πομπώδης δήλωση ή με κορόνες μακριά από την ουσία...


Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τα αμερικανικά όπλα συνεχίζουν να βλέπουν το φως τις δημοσιότητας. Οι διατρητικές βόμβες τους, τα λεγόμενα «μικρά πυρηνικά», όχι μόνο μπορούν προκαλέσουν θανάτους αντάξιους της Χιροσίμα, αλλά να καταστρέψουν ραδιενεργά ολόκληρες περιοχές για πολλά χρόνια.

Ουδείς αμφιβάλλει άλλωστε ότι οι «σύμμαχοι» θα χρησιμοποιήσουν αυτό το οπλοστάσιό τους στο Ιράκ. Οπως και για το γεγονός, πως τις επιπτώσεις της χρήσης αυτής θα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής για δεκαετίες. Αλλωστε, τα πραγματικά αποτελέσματα ενός πολέμου μαθαίνονται πάντα μετά.

Ολα αυτά για να καταστρέψουν υποτίθεται - είναι το τραγελαφικό της υπόθεσης - τα όπλα ραδιοβιοχημικού πολέμου που διαθέτει η Βαγδάτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ