Παρασκευή 21 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΠΑΣΟΚ
Επαγγελματίες καιροσκόποι

Με άσφαιρα πυρά κατά της αμερικανικής ηγεμονίας, παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος επιχειρούν να καλύψουν την ουσιαστική βοήθεια που προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση στη διάπραξη του εγκλήματος κατά της διεθνούς νομιμότητας, που διαπράττουν οι ΗΠΑ με την παράνομη επίθεση που έχουν εξαπολύσει κατά του Ιράκ.

Χτες, για μια ακόμη φορά, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτης, μιμήθηκε τον αείμνηστο ιδρυτή του κόμματος, ο οποίος επιτυχώς είχε καιροσκοπήσει εκμεταλλευόμενος τα δικαιολογημένα αντιαμερικανικά αισθήματα του ελληνικού λαού. Τότε το σύνθημα ήταν «Εξω από το ΝΑΤΟ» και η υπόσχεση, το κλείσιμο των βάσεων. Σήμερα, σε παρόμοιο τόνο, ο Κ. Λαλιώτης, εξοικειωμένος με το ψεύδος, μιλά για τον κ. Μπους, που «με μοναδικό γνώμονα τα γεωπολιτικά και τα γεωοικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ και με αιχμή τις ιδεοληψίες, τις θρησκοληψίες και τα υποκριτικά ηθικοπλαστικά κηρύγματά του, προχωρεί σε έναν πόλεμο χωρίς καμία νομιμοποίηση από τα Ηνωμένα Εθνη».

Ανήσυχος για «την έννομη τάξη που παραβιάστηκε» και για «παράνομο πόλεμο», έκανε λόγο και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής.

Αυτές οι αντιαμερικανικές τοποθετήσεις, συνοδεύονται και από τα απαιτούμενα ψέματα για να θεμελιωθεί η πολιτική απάτη που επιχειρούν τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, με μόνο στόχο να καλύψουν την απόλυτη υποταγή της κυβέρνησης στα αμερικανικά πολεμικά σχέδια.

Τα ψέματα ξεκίνησαν από τον πρωθυπουργό και τα επανέλαβε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση «έκανε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο σαφές ότι η Ελλάδα δε συμμετέχει στον πόλεμο και δεν πρόκειται να εμπλακεί σ' αυτόν, εκφράζοντας έτσι τα συναισθήματα αλλά και τις απαιτήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού Λαού».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του πως οι διευκολύνσεις που παρέχονται στους Αμερικανούς απορρέουν από συμβατικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει σε διμερές επίπεδο η χώρα έναντι των ΗΠΑ.

Ο Κ. Λαλιώτης προφανώς γνωρίζει ότι αυτή η επιχειρηματολογία περί διευκολύνσεων που απορρέουν από διμερείς συμφωνίες, δεν περιγράφει την αλήθεια. Για παράδειγμα, καμία διμερής συμφωνία δε δίνει στους Αμερικανούς το δικαίωμα να περιπολούν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Το δικαίωμα αυτό το έχει δώσει σιωπηρά η ελληνική κυβέρνηση!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση ή συκοφαντία; (2003-07-13 00:00:00.0)
Η συμφωνία και οι «διευκολύνσεις» (2003-03-23 00:00:00.0)
Περιφέρει τον... «κεντροαριστερισμό» του (2002-02-20 00:00:00.0)
Πάλι σενάρια κεντροαριστεράς (2002-01-16 00:00:00.0)
Το ...βουκολικό «ροκ» του Λαλιώτη (2001-12-11 00:00:00.0)
Λα-λιώστε τους αγρότες (2001-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ