Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΜΟΚ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ

«ΠΟΥΛΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ»: «Σε έναν απελπισμένο αγώνα με στόχο τη συγκέντρωση περίπου δύο δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους αποδύεται το κυβερνητικό επιτελείο. Η χθεσινή διάθεση, με τη μέθοδο του βιβλίου προσφορών, του 10% της Εθνικής Τράπεζας από τη ΔΕΚΑ εντάσσεται στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και εκτιμάται ότι θα αποφέρει περίπου 450 εκ. ευρώ στο Δημόσιο. Οπως υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές, θα ακολουθήσει μέσα στον Οκτώβριο η διάθεση του 16% περίπου της ΔΕΗ από την οποία εκτιμάται ότι θα συγκεντρωθούν περίπου 600 εκ. ευρώ, η εισαγωγή της ΕΤΑ στο Χρηματιστήριο, που θα αποφέρει 150-200 εκ. ευρώ, η πώληση του πακέτου της ΔΕΠΑ που θα φέρει πάνω από 260 εκ. ευρώ. Οσον αφορά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, διαμορφώνεται πλέον η αντίληψη ότι δεν προχωράει η λύση της πώλησης στο ΤΣΜΕΔΕ και θα γίνει διεθνής διαγωνισμός με στόχο τη συγκέντρωση από το Δημόσιο 500-700 εκ. ευρώ» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

«ΠΑΕΙ» ΚΑΙ ΤΟ Τ.Τ.:: «Καθοριστική συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη με τους εκπροσώπους του ΤΣΜΕΔΕ για την υπόθεση της εξαγοράς του 34% των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο (σ.σ. σήμερα) Πέμπτη... Το ζητούμενο είναι να εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία θα οριστεί εκτιμητής της περιουσίας του Τ.Τ., ώστε να προχωρήσει η πώληση» (ΒΗΜΑ).

...ΚΑΙ Η ΕΥΔΑΠ... «Επισήμως ενδιαφέρεται πλέον, υπό προϋποθέσεις, για την ΕΥΔΑΠ, ενώ ανεπισήμως εμφανίζεται και ως ενδεχόμενος υποψήφιος για τη Γενική Τράπεζα. Ο Ομιλος της Ελληνικής Τεχνοδομικής-ΑΚΤΩΡΟΣ, με δηλώσεις του προέδρου κ. Νίκου Τρίχα στο διεθνές πρακτορείο Bloomberg, εμφανίζεται ως διεκδικητής του 20% της ΕΥΔΑΠ, στην περίπτωση που εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του και στη διοίκηση της εταιρείας υδάτων» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΑΠΟ ΤΟ «ΓΑΜΟ»... «Για επικείμενο ...γάμο της Εθνικής Τράπεζας που θα ισχυροποιούσε τη θέση της ώστε να αντιμετωπίσει τις ευρωπαϊκές προκλήσεις μιλούσαν στην κυβέρνηση τα δύο τελευταία χρόνια κι αντ' αυτού προέκυψε νέο πακέτο αποκρατικοποίησής της! Τα περίπου 450 εκατ. ευρώ όμως που η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει θα διατεθούν για τη μείωση του δημοσίου χρέους και για τη χρηματοδότηση των παροχών που ανακοινώθηκαν πρόσφατα και όχι για αναπτυξιακούς σκοπούς και επενδύσεις» (Από το άρθρο των ΝΕΩΝ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ