Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η αντιπολεμική δράση δε δικάζεται

Σήμερα η κοινή συνέντευξη Τύπου της ΚΟΘ του ΚΚΕ, της Αντιπολεμικής Επιτροπής και της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης»

Από τη συγκέντρωση συμπαράστασης στους αγωνιστές της Ειρήνης που δικάστηκαν το Νοέμβρη του 2002 στο Κιλκίς
Από τη συγκέντρωση συμπαράστασης στους αγωνιστές της Ειρήνης που δικάστηκαν το Νοέμβρη του 2002 στο Κιλκίς
Τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης του φιλειρηνικού - αντιπολεμικού κινήματος που εκδηλώνεται με την εκ νέου παραπομπή σε δίκη φιλειρηνιστών που ύψωσαν το ανάστημά τους κατά του βρώμικου πολέμου των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία και αθωώθηκαν πρωτόδικα, θα καταγγείλουν και δημόσια, μέσα από κοινή συνέντευξη Τύπου, η ΚΟΘ του ΚΚΕ, η «Αντιπολεμική Επιτροπή» και η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Η συνέντευξη δίνεται σήμερα, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, στον 7o όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης άσκησε έφεση εναντίον της απόφασης του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κιλκίς, που τον Νοέμβρη του 2002 αθώωσε τους 5 αγωνιστές του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, οι οποίοι δικάστηκαν με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Η κατηγορία αφορούσε συμμετοχή σε μπλόκο που στήθηκε σε ΝΑΤΟική Φάλαγγα στις 15 Απρίλη του 1999, στο πλαίσιο των κλιμακούμενων κινητοποιήσεων ενάντια στον βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά του γιουγκοσλαβικού λαού. Ετσι τους παραπέμπει να δικαστούν και πάλι στις 29 Οκτώβρη στο Α΄ τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ζητώντας την ενοχή και την τιμωρία τους. Πρόκειται για τους: Νικόλαο Νεδόπουλο, Γεώργιο Μακρίδη, Ηλία Μανουσαρίδη, Κωνσταντίνο Σεϊτανίδη και Βασίλειο Τζήκα.

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καταγγέλλει τη σκοπιμότητα της δίωξης και καλεί το λαό, τα συνδικάτα και τους φορείς της πόλης να σταθούν αλληλέγγυοι στους διωκόμενους και να πάρουν μαζικά μέρος στο παλλαϊκό συλλαλητήριο συμπαράστασης που προγραμματίζει την Τετάρτη, 29 Οκτώβρη, έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, ήδη πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία και φορείς, με ανακοινώσεις τους, καταγγέλλουν τη νέα εξέλιξη και απαιτούν να σταματήσει η δίωξη, διακηρύττοντας ότι η φιλειρηνική δράση δε δικάζεται και πως η επιχείρηση τρομοκράτησης του μαζικού λαϊκού κινήματος θα βρει απέναντί της αγωνιστικά, τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ