Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δικομματικές κοκορομαχίες

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΡΑΓΜΑΤΙ, αποτελεί τον ορισμό της τεχνητής πολιτικής αντιπαράθεσης: Η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιεί έρευνα του ιδιωτικού «διεθνούς οίκου» «Transparency International» για να αποδείξει πόσο διεφθαρμένη είναι η κυβέρνηση, και το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί ακριβώς την ίδια έρευνα για να κατηγορήσει τη ΝΔ για σχέσεις με οικονομικά κέντρα.

Βλέπετε, αυτού του είδους ο διάλογος είναι προτιμητέος και για τους δύο. Αφορά αποκλειστικά και μόνο στα ζητήματα διαχείρισης. Στέκεται μακριά από τις απαντήσεις που πρέπει να δώσουν στα πραγματικά προβλήματα και είναι ανώδυνος, χωρίς συγκεκριμένες αναφορές σε οτιδήποτε.

Πάντως, η χτεσινή τους αντιπαράθεση μάλλον αποτελούσε και πρόβα προεκλογικής διαμάχης. Αλλωστε, δεν πρόκειται να δοθεί με διαφορετικούς όρους ο προεκλογικός αγώνας. Με πιο οξυμένους ρυθμούς μπορεί, αλλά από ουσία ...μηδέν.

Ε ΚΑΛΑ, ΔΕΝ περίμενε την εκλογή του Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ η πολιτική στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να καταβαραθρωθεί, όπως έγραψαν χτες «έγκριτες» εφημερίδες. Καλά τα καταφέρνει, εδώ και πολύ καιρό, και χωρίς αυτόν...

(Μιλάμε - παρεμπιπτόντως - για εφημερίδες, που φιλοξενούν στις στήλες τους και ενστερνίζονται -για παράδειγμα - άρθρα υποστήριξης του «αντιτρομοκρατικού» δόγματος του Μπους...)

Κι ας μην εκτίθενται, σχετικά με την ίδια υπόθεση, διάφοροι εξίσου «έγκριτοι» αναλυτές. Αλλωστε, κι άλλος ηθοποιός - και μάλιστα του ίδιου επιπέδου - έχει περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου και ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

Το φαντάζονται, να πρέπει να υποστηρίζουν τη «ρεαλιστική πολιτική» του οποιουδήποτε «Σημίτη», που θα βρίσκεται στην πρωθυπουργία της χώρας μας και θα λέει «ναι» στις εντολές του «Εξολοθρευτή», όπως τώρα λένε «ναι» στους πραγματικούς εξολοθρευτές;


Γρηγοριάδης Κώστας

«ΠΕΡΠΑΤΩ εις το δάσος» αρκεί να καλύπτεται κατά «25% με δασοκομικά είδη» και να έχει έκταση τριών στρεμμάτων, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του Γιώργου Δρυ. Αλλιώς «περπατώ στο οικόπεδο»...

Οσο για ...λύκους, είναι πάντοτε εδώ και με όσα προβλέπουν οι κυβερνητικές διατάξεις θα χορτάσουν σίγουρα την πείνα τους, καταστρέφοντας όσους πνεύμονες πρασίνου έχουν απομείνει στη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ