Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Πούλησε ψεύτικες ελπίδες στους εργάτες του Περάματος

Στην εργατούπολη του Περάματος, εκεί που η ανεργία σπάει κόκαλα και οι εργάτες φτύνουν αίμα για να τα φέρουν βόλτα, πήγε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Καραμανλής, να πουλήσει ψεύτικες ελπίδες, να πλασάρει άφθονη δημαγωγία για να κλέψει ψήφους. Η προεκλογική φιέστα στήθηκε χτες το απόγευμα στην Αίθουσα της Ενωσης Ποντίων της πόλης και ήταν πολύ καλά οργανωμένη. Αλλωστε, από τα γραφεία της Ρηγίλλης δεν έμεινε ούτε δημότης του Περάματος που να μην προσκληθεί τηλεφωνικώς!

Πριν ο πρόεδρος της ΝΔ ανέβει στο βήμα, το λόγο πήραν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων καθώς και δημοτικών κινήσεων. Ανάμεσα σ' αυτούς ήταν και ο αγωνιστής πρώην δήμαρχος της πόλης Γιάννης Πατσιλινάκος, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης: «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη», ο οποίος υπογράμμισε τις κατακτήσεις που έχει αποσπάσει με σκληρούς αγώνες ο λαός του Περάματος από την κεντρική εξουσία. Κατακτήσεις όπως της διατήρησης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, η δέσμευση για την απομάκρυνση των καζανιών των εταιριών πετρελαιοειδών, η δημιουργία του δεύτερου δρόμου, η μη δημιουργία της τρίτης προβλήτας εμπορευματοκιβωτίων στο ανατολικό παραλιακό άκρο της πόλης από τον ΟΛΠ κ.ά. Και έθεσε ευθέως το ερώτημα ποιες είναι θέσεις της ΝΔ απέναντι σ' αυτά και τι πρόκειται να κάνει, με δεδομένο ότι ο νέος δήμαρχος της πόλης υποστηρίχτηκε απ' αυτό το κόμμα.

Ο Κ. Καραμανλής, στην ομιλία του, φρόντισε να σβήσει κάθε αυταπάτη. Δεν ανέφερε κουβέντα για τον ΟΛΠ που «τρώει» το έδαφος της πόλης του Περάματος. Με αοριστολογίες του τύπου «είναι ανάγκη η μετεγκατάσταση των αποθηκών πετρελαιοειδών» αναφέρθηκε στα καζάνια του θανάτου χωρίς να αναλάβει την παραμικρή δέσμευση. Σε απλές διαπιστώσεις επιδόθηκε για το πρόβλημα της ανεργίας. Εκεί όμως που έδωσε ρεσιτάλ δημαγωγίας ήταν για τη Ζώνη και τη δήθεν ανάπτυξή της, για την οποία κόπτεται το κόμμα του.

Στα πλαίσια αυτά κατέθεσε έξι «αναπτυξιακές» προτάσεις, μιλώντας για άμεση ανασυγκρότηση της Ζώνης με την κήρυξή της σε Ειδική Βιομηχανική Περιοχή, για ένταξη των επενδύσεων των επιχειρήσεων στο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Ακόμα, μίλησε για τεχνολογική αναβάθμιση «με την υποστήριξη σύγχρονων μεθόδων παραγωγής και μάρκετινγκ». Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ξεκινώντας την ομιλία του είπε: «Στις παρουσίες μου και τον πολιτικό μου λόγο δε θα βρείτε στοιχεία υποσχεσιολογίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ