Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής

Περιοδεία του ΚΚΕ στο Αστυνομικό και το Πυροσβεστικό Τμήμα Δραπετσώνας

Η ανάγκη να αναγνωριστεί το επάγγελμα του πυροσβέστη, του αστυνομικού και του λιμενικού υπαλλήλου ως ανθυγιεινό και επικίνδυνο, ο εκδημοκρατισμός των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και το χτύπημα που δέχεται και αυτός ο κλάδος εργαζομένων στα κοινωνικοασφαλιστικά του δικαιώματα, ήταν ορισμένα από τα ζητήματα που αναδείχτηκαν στη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας, όπου έχει μεταφερθεί και το τμήμα Μεταγωγών και στον Πυροσβεστικό Σταθμό Δραπετσώνας. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι: Γιάννης Νάκης και Γιώργος Τούσσας, μέλη της ΚΕ του Κόμματος, μαζί με στελέχη της Κομματικής Οργάνωσης της περιοχής.

Η περιοδεία ξεκίνησε από το Αστυνομικό Τμήμα, όπου από τους υπαλλήλους αναγνωρίστηκε ότι το μοναδικό κόμμα στη Βουλή που υποστηρίζει ευθέως τα αιτήματα και τα συμφέροντα του κλάδου είναι το ΚΚΕ. Ο Γιάννης Νάκης, συνομιλώντας με τους υπαλλήλους, ανέφερε ότι «το ΚΚΕ δεν έχει αντιθέσεις με πρόσωπα και κλάδους εργαζομένων. Γνωρίζει ότι από τις σφοδρές συγκρούσεις των εργαζομένων με τους αστυνομικούς ή τους λιμενικούς, όπως τελευταία στο λιμάνι του Πειραιά, αυτοί που κέρδισαν ήταν τελικά οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές. Τα δικαιώματα των αστυνομικών εντάχθηκαν στο τελευταίο ασφαλιστικό έκτρωμα. Οι αστυνομικοί βιώνουν και αυτοί την ακρίβεια, τη λιτότητα την ιδιωτικοποίηση σε Παιδεία, Υγεία κλπ.». Υπογράμμισε, δε, ότι ήρθε η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και οι αστυνομικοί, να προβληματιστούν και να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα από τη σημερινή πολιτική. Οτι πρέπει να δυναμώσουν τους αγώνες τους και να ενισχύσουν το ΚΚΕ, το κόμμα που βρίσκεται δίπλα τους.

Στον Πυροσβεστικό Σταθμό της Δραπετσώνας, η υποδοχή που επιφυλάχτηκε στην αντιπροσωπεία του Κόμματος ήταν ιδιαίτερα θερμή. Οι πυροσβέστες του Σταθμού συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα ψυχαγωγίας, για να ακούσουν τους κομμουνιστές, ενώ αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος. Από τον Γιάννη Νάκη και τον Γιώργο Τούσσα ειπώθηκε ότι από το ΚΚΕ αναγνωρίζεται ο κοινωνικός και χρήσιμος ρόλος του Σώματος και πως το σύνολο των επιτυχιών που έχει καταγράψει οφείλεται κυρίως στο φιλότιμο των ίδιων των πυροσβεστών. Επισημάνθηκε ο αγώνας που δίνει το ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή, ώστε να αναγνωριστεί το επάγγελμά τους ως βαρύ, ανθυγιεινό και επικίνδυνο, αλλά και για να καλυφθούν οι σοβαρές ελλείψεις στις οργανικές θέσεις (3.000 υπολογίζονται πανελλαδικά) και να γίνουν νέες προσλήψεις, ώστε να εκλείψει το φαινόμενο των εποχιακών πυροσβεστών και η παραβίαση του ωραρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ