Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Διαβεβαιώσεις προς τους Αμερικανούς για συμμόρφωση στις εντολές τους

Τη διαβεβαίωση ότι σε πλήρη εφαρμογή θα τεθεί το «αντιτρομοκρατικό» δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων, με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, που θα μοιάζει περισσότερο με εμπόλεμη περιοχή, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γ. Παπαντωνίου που βρίσκεται στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, που ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα στο Κολοράντο.

Ο Γ. Παπαντωνίου με κάθε ευκαιρία, στις επαφές που κάνει με Αμερικανούς αξιωματούχους, τους διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα έχει πλήρως προσαρμοστεί στις νέες κατευθύνσεις των ιμπεριαλιστικών επιτελείων. Ετσι, σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας, «οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις με 7.000 στρατιώτες, πλήρη αντιαεροπορική κάλυψη και προστασία των συνόρων και των θαλάσσιων οδών με υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα, τα περισσότερα των οποίων αμερικανικής προέλευσης και σε συνεργασία με 7 χώρες, εγγυόμαστε την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων».

Αναφορικά με τη ΝΑΤΟική σύνοδο, το σημαντικότερο θέμα που μπαίνει στο τραπέζι είναι η ενεργός συμμετοχή και των άλλων ΝΑΤΟικών χωρών στην κατοχή του Ιράκ. Υπενθυμίζεται ότι οι Αμερικανοί έχουν ζητήσει στα πλαίσια του ΝΑΤΟ από τους συμμάχους τους να διαθέσουν το 4% του στρατιωτικού δυναμικού τους σε αποστολές εκτός συνόρων, ενώ θέτουν όλο και πιο επιτακτικά το ζήτημα της συμμετοχής των ΝΑΤΟικών εταίρων τους στην κατοχή του Ιράκ.

«Θα έχουμε την ευκαιρία, είπε χτες ο Ελληνας υπουργός Αμυνας αναφερόμενος στις εργασίες της συνόδου, να συζητήσουμε πρώτα από όλα για την ανάπτυξη μίας Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, που θα μπορεί πλέον σε πολυεθνική βάση να αναλαμβάνει επιχειρήσεις για τη στήριξη της διεθνούς ασφάλειας και της διεθνούς σταθερότητας. Επίσης θα συζητήσουμε τα επίμαχα θέματα που αφορούν το Ιράκ και αφορούν άλλα μέτωπα που συνδέονται με τη διεθνή τρομοκρατία. Ακόμη, θα συζητήσουμε το θέμα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, της ενεργοποίησης της σχέσης με τη Ρωσία, αλλά και την Ουκρανία, και της μετεξέλιξης του ΝΑΤΟ σε έναν αποτελεσματικό αμυντικό οργανισμό, ο οποίος θα είναι σε θέση να αντιμετωπίζει πλέον και τις σύγχρονες απειλές, το οργανωμένο έγκλημα, την τρομοκρατία και τις άλλες απειλές που απειλούν τις κοινωνίες μας και για τις οποίες απειλές θα χρειαστεί μία ουσιαστική προσαρμογή στις δομές και την οργάνωσή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ