Τρίτη 16 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Γράμμα από τη Μαδρίτη (1): «Οι Σοσιαλιστές επικράτησαν του Λαϊκού Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χτες μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα. Οι Ισπανοί ψηφοφόροι, κάτω από τη σκιά των βομβιστικών επιθέσεων στη Μαδρίτη, που τους κόστισαν 200 νεκρούς, «τιμώρησαν» το Χοσέ Μαρία Αθνάρ για τη συμμετοχή της χώρας τους στον πόλεμο του Ιράκ» (ΝΕΑ).

Γράμμα από τη Μαδρίτη (2): «Το Λαϊκό Κόμμα πλήρωσε ακριβά την απόφαση του Αθνάρ να μπλέξει την Ισπανία στον παράνομο πόλεμο στο Ιράκ. Παρά τις προβλέψεις, ότι θα κέρδιζε με διαφορά 3-5% χάνει με 4,5% από το Σοσιαλιστικό. Η μεγάλη ανατροπή οφείλεται τόσο στο σοκ από την τρομοκρατική επίθεση της Πέμπτης, που υπενθύμισε τον τυχοδιωκτισμό του Αθνάρ να συμμαχήσει με τον Μπους, όσο και στο ψέμα του, ότι υπεύθυνη για το χτύπημα ήταν η ΕΤΑ» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Γράμμα από τη Μαδρίτη (3): «Δυναμικό "όχι" στον κύκλο του αίματος και του πολέμου είπαν χτες με την ψήφο τους οι πολίτες της Ισπανίας. Τιμώρησαν το Λαϊκό Κόμμα που ενέπλεξε τη χώρα τους στη δίνη του πολέμου και της τυφλής βίας, στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες και δίνοντας ηχηρό χαστούκι στην παράνοια του τρόμου. Οι σοσιαλιστές, μετά από 8 χρόνια, επέστρεψαν εντυπωσιακά στο πολιτικό προσκήνιο της Ισπανίας με ό,τι αυτό σημαίνει για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης» (ΕΘΝΟΣ).

Στο στόχαστρο οι ξένοι... «Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές διωκτικές αρχές μετά το χτύπημα στην Ισπανία. Στο στόχαστρο της ΕΥΠ αλλά και της Κρατικής Ασφάλειας, όπως και των ξένων μυστικών υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα έχουν μπει εκατοντάδες ξένοι που ζουν στην Ελλάδα. H προσοχή των διωκτικών αρχών, όπου αυτό είναι εφικτό, εστιάζεται σε Ιρακινούς, Πακιστανούς, Αφγανούς, Σαουδάραβες, Αιγυπτίους και Σύρους. Βάρος δίνεται επίσης και στις κινήσεις Κούρδων που πρόσκεινται στο ΡΚΚ» (Πάνος Μπαίλης - ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ