Παρασκευή 21 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βρήκαν την ευκαιρία

Μπορεί ο κ. Τίμος Χριστοδούλου, διευθύνων σύμβουλος των «Ελληνικών Πετρελαίων» (ΕΛΠΕ), στην προχτεσινή του συνέντευξη Τύπου, να επιχείρησε την υποβάθμιση των τεράστιων κερδών των διυλιστηρίων και την επίρριψη των ευθυνών για τις ανατιμήσεις της βενζίνης στους άλλους εμπλεκομένους στο κύκλωμα των καυσίμων (πρατήρια κλπ.), αλλά, ταυτόχρονα, έδωσε και ορισμένα αποκαλυπτικά στοιχεία.

Για παράδειγμα, τα δυο διυλιστήρια (ΕΛΠΕ - Λάτσης και «Μότορ Οϊλ») πουλάνε σήμερα τη βενζίνη σε αυξημένες τιμές, για τη λαϊκή κατανάλωση, αλλά το μαζούτ - που αποτελεί και το κύριο βιομηχανικό καύσιμο - το πουλάνε στην τιμή των 145 ευρώ/τόνο, ενώ το 2002 είχε 149 ευρώ/τόνο. Παρ' όλ' αυτά - όπως παραδέχτηκε και ο κ. Χριστοδούλου - υπάρχει ήδη μια γενικευμένη τάση ανατιμήσεων των προϊόντων, με πρόσχημα τις τιμές των καυσίμων.

Με άλλα λόγια, ελέω «ελεύθερης αγοράς» και της γενικότερης πολιτικής των πρώην και νυν κυβερνώντων, τόσο οι μεγάλοι όμιλοι διύλισης και εμπορίας του πετρελαίου, όσο και οι λοιπές μεγάλες βιομηχανικές και άλλες επιχειρήσεις, βρήκαν την ευκαιρία και επιδίδονται στο τόσο προσφιλές τους σπορ της καταλήστευσης των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ