Παρασκευή 21 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
Βροντερό μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης

Βροντερό μήνυμα καταδίκης της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας που λεηλατεί, φυλακίζει, βασανίζει και δολοφονεί ολάκερους λαούς, έστειλε χτες το βράδυ πλήθος λαού στην εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης, που οργάνωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Μια πρωτοβουλία των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων ιδιαίτερα σημαντική, καθώς δίνει νέα ώθηση στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, κρατώντας αναμμένη τη φλόγα του αγώνα και της αντίστασης των λαών. Τη φλόγα αυτή είναι που κράτησαν ψηλά χτες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, άνεργοι, μετανάστες, αντιπροσωπείες λαών που υφίστανται την ιμπεριαλιστική επίθεση όλο και πιο έντονα. Εκατοντάδες κεριά στα χέρια των αγωνιστών έδειξαν στους ιμπεριαλιστές ότι στο τέλος νικητές θα είναι οι λαοί.

Με ομιλίες, τραγούδια, ποίημα, χαιρετισμούς, συνθήματα, συμβολικές αναπαραστάσεις έξω από την πρεσβεία των ιμπεριαλιστών δολοφόνων οι διαδηλωτές δήλωσαν εμπράκτως ότι η διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών δυναμώνει και ενισχύεται παρά τη συνεχή ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, το χτύπημα των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων σε κάθε μεριά του πλανήτη.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες: της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ, της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ, της ΕΕΔΥΕ και της ΠΕΔΥΕ, της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Φοιτητών, της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών, του Απελευθερωτικού Παλαιστινιακού Κινήματος «Φατάχ» κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ