Παρασκευή 21 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Η καλύτερη ευκαιρία καταδίκης της απάνθρωπης πολιτικής της ΕΕ

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω μίλησε χτες το βράδυ η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

«Οι ευρωεκλογές δίνουν την καλύτερη ευκαιρία για να εκφραστεί έμπρακτα η αντίθεση στις πολιτικές της ΕΕ που φέρνουν φτώχεια, αδικία, αβεβαιότητα. Γι' αυτό η πιο σίγουρη και ασφαλής ψήφος είναι στο ΚΚΕ». Αυτό ήταν το μήνυμα της υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντως Μανωλάκου από το βήμα της χτεσινής συγκέντρωσης του Κόμματος στην πλατεία του Εσταυρωμένου του Αιγάλεω. «Οι αριστεροί ψηφίζουν ΚΚΕ, καμιά υποταγή σε ΝΑΤΟ και ΟΝΕ», ήρθε η απάντηση από τον κόσμο που συμμετείχε στη συγκέντρωση και εξέφραζε την αποφασιστικότητά του να μαυρίσει στην κάλπη όσους του μαυρίζουν τη ζωή.

«Καθημερινά - συνέχισε η Διαμάντω Μανωλάκου - στενάζουμε, φωνάζουμε, διαμαρτυρόμαστε για την ακρίβεια, τη φτώχεια, την αδικία, την εκμετάλλευση, την ανασφάλεια και όμως να ξέρετε ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της πειθαρχίας και υπακοής στην ΕΕ και στα κόμματα που τη στηρίζουν. Προβάλλουν μάλιστα τον ευρωμονόδρομο ως το μοναδικό στην εξέλιξη της κοινωνίας. Είναι για να μην αμφισβητούνται και απειλούνται τα κέρδη και προνόμια της πλουτοκρατίας».

Η υποψήφια ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι: «Υπακοή και πειθαρχία στην ΕΕ και στα κόμματα της ευρωλαγνίας σημαίνει και μερική και προσωρινή δουλιά με φτωχολόγιο και χωρίς δικαιώματα, με αμφίβολη σύνταξη στα γηρατειά αντί μόνιμης και σταθερής δουλιάς με μισθό που να καλύπτει σημερινές ανάγκες. Αυτή είναι η βαρβαρότητα της πολιτικής τους για να συγκεντρώνει η ολιγαρχία πλούτο και εξουσία. Πλούτο που παράγουν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν επιτρέπουν οι συνθήκες της ΕΕ και οι νόμοι των κυβερνήσεων των κρατών μελών να τον απολαμβάνουν για να καλύπτουν βασικές ανάγκες στη μόρφωση, στην υγεία, στην πρόνοια. Τέτοια δυνατότητα δίνεται μόνο σε αυτούς που έχουν λεφτά γι' αυτό και οι ιδιωτικοποιήσεις. Αυτός είναι ο μονόδρομος που φοβίζουν και τρομοκρατούν τους εργαζόμενους ότι αν του γυρίσουμε την πλάτη, αν τους καταδικάσουμε, αν σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ, θα καταστραφούμε!


Λένε ψέματα. Ξέρουν καλά ότι όταν αποφασίσει ο λαός να γυρίσει την πλάτη του στην ΕΕ, στα κόμματά της και στις εκμεταλλευτικές πολιτικές της, τότε θα γκρεμίσει τα κέρδη, προνόμια, την εκμετάλλευση, την εξουσία της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας και ακριβώς αυτό φοβούνται».

Κάλεσε λοιπόν με εκφραστικότητα: «Ε, λοιπόν πρέπει να τολμήσουμε, να ανοίξουμε το δρόμο. Δεν είναι τυπική διαδικασία να καταψηφίζεις την ΕΕ, είναι ουσιαστική, για το συμφέρον της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Αντίσταση λοιπόν, απειθαρχία και ανυπακοή στην αντιδραστική, αντιλαϊκή βαρβαρότητα της ΕΕ και των κομμάτων της. Ψήφο στο ΚΚΕ. Ψήφο στο μέλλον και στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για μια Ευρώπη της ευημερίας, της ανάπτυξης και ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, της ειρήνης και φιλίας των λαών, της ισοτιμίας και δικαιοσύνης, την Ευρώπη του σοσιαλισμού».

Οι συγκεντρωμένοι, κυρίως νεολαίοι, επισφράγισαν τα λόγια της φωνάζοντας: «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ