Παρασκευή 21 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΡΙΕΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ
«Κοντά στην επίλυση του Εκκλησιαστικού»

Την τοποθέτηση των βάσεων για την επίλυση του Εκκλησιαστικού, επιβεβαίωσε χτες, με δήλωσή της, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Μ. Γιαννάκου. Επίσης, επιβεβαίωσε την προφορική συνεννόηση μεταξύ της ιδίας και των δύο προκαθήμενων, του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Η υπουργός αναφέρθηκε στην καλή διάθεση των δύο πλευρών γιατί, όπως είπε, «είδαν ότι μια τέτοια διαμάχη δεν αξίζει ούτε στο λαό μας ούτε στην παράδοση της Εκκλησίας μας. Ετσι βήμα - βήμα θα υπάρξει μια προσέγγιση». Ακόμα, σημείωσε ότι «θα συγκληθούν και τα δυο σώματα της Ιεραρχίας και από την εδώ πλευρά την ελληνική και από την πλευρά του Πατριαρχείου, ώστε ν' αρθούν οι αποφάσεις σε βάρος του αρχιεπισκόπου, ο οποίος πρέπει, να σας πω ότι έδειξε άριστη διάθεση σε κάθε φάση».

Η Μ. Γιαννάκου πρόσθεσε ότι θα υπάρξει και μια επαφή στενότερη, που πραγματικά θα οδηγήσει στην εκτόνωση. Επισήμανε ότι «η κυβέρνηση παρενέβη χωρίς να αναμειχθεί στα καθαυτά εκκλησιαστικά και νομικά ζητήματα. Η παρέμβαση είχε σχέση με τους δυο προκαθημένους και νομίζω ότι αυτό βοήθησε την κατάσταση να επιλυθεί. Οτι δηλαδή σταμάτησαν οι διαμάχες στις οθόνες των τηλεοράσεων κι ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι έκαναν συγκεκριμένες ενέργειες».

Πρωτοβουλία για την αναφορά του χριστιανισμού στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα

Χώρες - μέλη της ΕΕ ανέλαβαν πρωτοβουλία, σύμφωνα με το ΑΠΕ, για την αναφορά του χριστιανισμού στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. «Υπάρχει μία πρωτοβουλία στους κόλπους ευρωπαϊκών χωρών, μια επιστολή που απευθύνεται στην ιρλανδική προεδρία της ΕΕ και αφορά το ζήτημα μιας αναφοράς στη χριστιανική παράδοση στο Σύνταγμα της ΕΕ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών Μπογκουσλάου Μαζέουσκι. Δεν αποκλείεται, όπως επισημαίνεται παραπάνω από 10 χώρες να υπογράψουν την επιστολή. Να υπενθυμίσουμε, ότι το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, αναφέρει μόνο ότι «εμπνέεται από την πολιτιστική, θρησκευτική και ανθρωπιστική κληρονομιά της Ευρώπης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ