Παρασκευή 21 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΘΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ... ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ

ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ: «Σε μακελειό μετέτρεψαν, χτες τα ξημερώματα, οι Αμερικανικοί πύραυλοι αέρος - εδάφους γαμήλιο γλέντι σε απομακρυσμένο ιρακινό χωριό στα σύνορα με τη Συρία. Περισσότεροι από 40 νεκροί, είναι σύμφωνα με ιρακινές αστυνομικές πηγές, ο απολογισμός της επίθεσης (...) Τα περισσότερα θύματα είναι παιδιά και γυναίκες» (Το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

«ΓΚΟΥΕΡΝΙΚΑ» 2: «Αν ζούσε ο Πικάσο, θα ζωγράφιζε μια νέα Γκουέρνικα μετά τη χθεσινή σφαγή. Με παιδικό αίμα βάφτηκαν τα χέρια του Σαρόν στη Ράφα, όπου γκρεμίζονται σπίτια και κορμιά μαζί. Διαδήλωση με γυναικόπαιδα πνίγηκε στο αίμα, με οβίδες και ρουκέτες να βάλουν εναντίον τους. Δέκα νεκροί, οι περισσότεροι παιδιά και δεκάδες πεθαίνουν στα νοσοκομεία. Το Ισραήλ ζητεί συγνώμη, όλοι καταδικάζουν και ο Μπους συνιστά... αυτοσυγκράτηση» (Το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΗΣ ΕΕ: «Ελεύθερη και η μεταλλαγμένη μόρφωση στην αγορά, με τη βούλα της ΕΕ. Παιδεία... Οξφόρδης μπορεί να αποκτήσει - με το αζημίωτο, εννοείται - ο σπουδαστής ενός ΚΕΣ που εδρεύει στην Αθήνα: έτσι απεφάνθη το Συμβούλιο υπουργών Ανταγωνισμού της ΕΕ (...). "Κάτι που είναι κακό γίνεται χειρότερο" δήλωσε χτες ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών» (Το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: «Φορολογικά κίνητρα για τη νομιμοποίηση της παραοικονομίας αναζητεί η κυβέρνηση. Σχετικές προτάσεις περιλαμβάνονται σε μελέτη του ΙΟΒΕ για το φορολογικό σύστημα που παρουσιάστηκε χτες και ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομικών Αδ. Ρεγκούζας δήλωσε ότι υιοθετεί τις σχετικές προβλέψεις» (Το ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ: «Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, αντί να συγκρούονται για το ύψος του δημόσιου ελλείμματος, θα πρόσφεραν σημαντικότερες υπηρεσίες στον τόπο εάν αναζητούσαν σημεία επαφής για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής κατά της ακρίβειας» (Ο Πάνος Αμυράς στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ