Τετάρτη 2 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Στο «μαύρο» - «άσπρο» του δικομματισμού...

... οι εργαζόμενοι, έχουν κάθε λόγο να επιλέξουν «κόκκινο», μαυρίζοντας - μαζί με τα ευρωψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ - και τη «γαλαζοπράσινη» πολιτική λιτότητας

Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί. Ο λόγος για την ποιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Η μάχη για τις ευρωεκλογές της 13ης Ιούνη δείχνει πως η 7η Μάρτη αποτέλεσε απλώς την αφετηρία για αλλαγή ρόλων.

Στα πλαίσια αυτά, η ΝΔ και ο φιλικός της Τύπος, μας «πληροφορούν» για χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο, για «πακέτα κοινωνικών παροχών» στους μη έχοντες, για κατάργηση προστίμων σε δασικά αυθαίρετα και άλλα παρόμοια μέτρα, λες και βρισκόμαστε ακόμη στην περίοδο πριν τις 7 Μάρτη...

Αντίθετα, οι του ΠΑΣΟΚ και ο φιλικός του Τύπος, βλέπουν, τώρα, με «πιο καθαρό μάτι», την καθημερινότητα. Ξαφνικά,... ανακάλυψαν την ακρίβεια στην αγορά, καταγράφουν περικοπές και ψαλιδίσματα στα διάφορα επιδόματα και κοινωνικές παροχές και προαναγγέλλουν ότι το Φθινόπωρο η κυβέρνηση της ΝΔ θα θέσει σε εφαρμογή νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα κάνουν χειρότερη τη ζωή για τους εργαζόμενους.

Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ - με τους κάθε είδους «συνεταίρους» και «υπηρέτες» τους - έχουν κάθε λόγο να εμφανίζουν την εκάστοτε πραγματικότητα έτσι, ώστε να εγκλωβίζουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα στις Συμπληγάδες του δικομματισμού. Και, κυρίως, να μένουν στο απυρόβλητο οι αιτίες που γενούν και αναπαράγουν τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα και, πρωτίστως, η πολιτική του δήθεν ευρωμονόδρομου.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Λάμπρος ΤΟΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ