Τετάρτη 2 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ρ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Βλέπει «θετικές εξελίξεις» στο Αιγαίο!

«Θετικές εξελίξεις» και στο θέμα της υφαλοκρηπίδας προανήγγειλε ο Τούρκος Ρ. Ερντογάν, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για το τι πραγματικά έχει συμφωνηθεί στις μυστικές συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ των δύο κυβερνήσεων στο πλαίσιο των επιταγών του «Ελσίνκι». Τα ερωτήματα αυτά δε διασκεδάζονται βέβαια από την αμήχανη και θολή απάντηση του εκπροσώπου του ελληνικού ΥΠΕΞ, που χωρίς να αντικρούσει τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, υπερθεματίζει στα περί «θετικών εξελίξεων», χωρίς διευκρινίζεται πώς και σε ποια βάση.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός σε δηλώσεις του στο περιθώριο των εργασιών του 57ου Συνεδρίου της WAN (Παγκόσμια Ενωση Εφημερίδων), που διεξάγεται φέτος στην Κωνσταντινούπολη, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είπε ότι «σημειώνονται θετικές εξελίξεις και στο θέμα της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου». «Νομίζω ότι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, αν σε αμφότερες τις πλευρές υπάρχει αμοιβαία καλή θέληση και πολιτική βούληση που να δείχνει αυτή την καλή θέληση», ανέφερε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Εύχομαι οι σχέσεις μας να μετατρέψουν σε θετικά όλα τα αρνητικά του παρελθόντος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας». Ο Ρ. Τ. Ερντογάν επισήμανε ότι ήδη έχουν συμφωνηθεί η αποφυγή της διπλής φορολογίας, η αύξηση των αεροδιαδρόμων από 2 σε 11, η συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου, ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες για κοινά βήματα στον τομέα του τουρισμού.

Σε δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκου τονίζονται τα εξής: «Οπως γνωρίζετε, βρίσκονται σε εξέλιξη, εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια, διερευνητικές επαφές μεταξύ των δύο χωρών, σε υπηρεσιακό επίπεδο. Πρόσφατα, (21/4/2004) διεξήχθη στην Αγκυρα ο 24ος γύρος των εν λόγω επαφών. Είναι διαπιστωμένη η βούληση και των δύο πλευρών για βελτίωση και εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Στο πνεύμα και στο πλαίσιο αυτό, ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ