Τετάρτη 2 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παραλιακά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η ΕΛΛΑΔΑ διαθέτει μερικές από τις ομορφότερες παραλίες στην Ευρώπη και είναι από τις πρώτες χώρες στις λεγόμενες «μπλε σημαίες», ενώ, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι καθαρές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν.

Ομως, από το «διαθέτει η Ελλάδα» μέχρι το «διαθέτουν οι Ελληνες», δυστυχώς, η απόσταση συνεχώς μεγαλώνει! Για τις περίφημες «ιδιωτικές παραλίες» μιλάμε, που φυτρώνουν παντού σαν μανιτάρια, εκνευρίζοντας και προκαλώντας, δικαίως, τους κατοίκους πολλών περιοχών της χώρας.

Στη μια περίπτωση, κάποιος τοπικός μεγαλοσχήμονας περιφράζει το οικόπεδο που βρίσκεται πάνω από την παραλία απαγορεύοντας την πρόσβαση, σε κάποια άλλη ξενοδοχειακή μονάδα αποκλείει μια παραλία και τη διαθέτει μόνο στους πελάτες της.

Το πραγματικό δυστύχημα είναι πως, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις γίνονται υπερβολές, με την ανοχή δυστυχώς των αρχών, πολλές φορές όλα αυτά είναι νόμιμα. Βλέπετε, τα αποτελέσματα των νομοσχεδίων για την ιδιωτικοποίηση του Αιγιαλού, που ψηφίστηκαν πέρυσι το χειμώνα, τώρα θα τα διαπιστώσουμε για τα καλά...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ να μη μιλήσει κανείς για την ταλαιπωρία που τράβηξαν χιλιάδες από τους δυστυχείς, που επέλεξαν να περάσουν το 3ήμερο «του Αγίου Πνεύματος» σε κάποιο νησί, κυρίως του Αιγαίου.

Ταλαιπωρία στα λιμάνια, πλοία με ανθρώπους σε καθεστώς «κονσέρβας», υπεράριθμοι επιβάτες, καταγγελίες για τραγικά λάθη και παραλείψεις, ήταν η εικόνα που εύκολα διαπίστωνε κανείς.

Οπως καταλαβαίνετε, οι γνωστοί «κύριοι» της ελληνικής ακτοπλοΐας βρήκαν ευκαιρία να κερδίσουν κάτι παραπάνω και την αξιοποίησαν στο έπακρο, σε βάρος, φυσικά, του κόσμου. Μόνον όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν κάποιο καθημερινό δρομολόγιο σε απομονωμένο νησί δυσκολεύονται.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Οχι τίποτε άλλο, μα, όπως θα έχετε ακούσει, ζητάνε και αυξήσεις στα εισιτήρια και, ακόμη χειρότερα, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας το ...βλέπει θετικά το όλο θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ