Τετάρτη 2 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το συνέδριο του «Ουράνιου Τόξου»

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης το 1ο Συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας - «Ουράνιο Τόξο». Μέσα από τις εργασίες, επισημοποιήθηκε η μετεξέλιξη του Ουράνιου Τόξου - όπως ανακοινώθηκε - από «μειονοτικό» κόμμα σε πολιτικό φορέα ευρωπαϊκά προσανατολισμένο στον οποία θα συμμετέχουν και άνθρωποι που δεν είναι «μειονοτικοί». Αυτή η διεύρυνση αναμένεται να εκφραστεί και μέσα από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Οι συμμετέχοντες εκφράστηκαν υπέρ του υπό συζήτηση Ευρωπαϊκού Συντάγματος και σημείωσαν πως «δυστυχώς στην Ελλάδα είναι πλειοψηφικό και διαπερνά όλα τα κόμματα το συντηρητικό - αντιευρωπαϊκό - αντιδυτικό ρεύμα».

Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της μουσουλμανικής μειονότητας, όπως ο κ. Ντεντέ ο οποίος ευχήθηκε «η επόμενη συνάντησή μας να γίνει στις διαδικασίες ίδρυσης δικού μας μειονοτικού κόμματος».

Νωρίς το μεσημέρι, έγιναν μικροεπεισόδια έξω από το χώρο του ξενοδοχείου, όταν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων που είχαν συγκεντρωθεί επιχείρησαν να σπάσουν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό που περιφρουρούσε το χώρο.

Στο μεταξύ, την αντίθεσή του στις εμπρηστικές δηλώσεις του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Π. Ψωμιάδη, αναφορικά με το παραπάνω συνέδριο, εξέφρασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ