Τετάρτη 2 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΠΑΣΟΚ
Ο εμπαιγμός του λαού πάει... σύννεφο

Την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ επαγγέλλεται ο Γ. Παπανδρέου, στήριξη των «ανανεωτικών» επιλογών του από τα στελέχη του κόμματός του ζητάει, για «νέο ΠΑΣΟΚ» κάνει λόγο, αλλά όταν έρχεται αντιμέτωπος με τα λαϊκά προβλήματα, στηρίζει πλήρως τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Οταν στην τελευταία περιοδεία το προηγούμενο Σάββατο στην Ηλεία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εισέπραξε την κραυγή αγωνίας του αγροτικού κόσμου της περιοχής, εντελώς προκλητικά ισχυρίστηκε: «Είμαστε κοντά στον αγροτικό κόσμο. Εχουν γίνει πολλά από τις κυβερνήσεις μας»... Βέβαια, δεν παρέλειψε δημαγωγικά να... αναγνωρίσει τα προβλήματα του αγροτών και να τα εντάξει και αυτά στην προεκλογική υποσχεσιολογία του, αναφέροντας: «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι στην Ευρωβουλή θα δώσουμε μεγάλο αγώνα, ώστε να υπάρξει μια νέα προοπτική αναπτυξιακή και ένα νέο όραμα αναπτυξιακό για την αγροτιά και για τη γεωργία μας στην ύπαιθρο»!

«Βυθισμένος» στις εσωτερικές αντιπαραθέσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και το κλίμα αμφισβήτησης που υπάρχει γύρω από τις επιλογές του, ο Γ. Παπανδρέου επιχειρεί να αναδείξει σαν «αντίδοτο» μια δήθεν πορεία ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ σ' αυτές τις ευρωεκλογές, μια πορεία που όπως ισχυρίστηκε μέσα απ' αυτή «θα ερχόμαστε συχνά και μόνιμα κοντά σ' όλες τις κοινωνικές τάξεις».

Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί, όπως υποστηρίζει, να βάλει τέλος στη μιζέρια, το μηδενισμό και την εσωστρέφεια μέσα στο κόμμα του και με συνέντευξή του στη ΝΕΤ, δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις επιλογές του», στέλνοντας μήνυμα σ' όσους διαφωνούν μ' αυτές. Μάλιστα, για να ισχυροποιήσει τη θέση του και τις κινήσεις του, πρόβαλε και τον τρόπο εκλογής του: «Οποιος έχει τις δυνατότητες θα αναδεικνύεται με δημοκρατικό, αξιοκρατικό τρόπο, όπως αναδείχτηκα κι εγώ».

Με την τοποθέτησή του αυτή, ο Γ. Παπανδρέου ουσιαστικά απάντησε στον νούμερο ένα «δελφίνο» του ΠΑΣΟΚ τον Ε. Βενιζέλο, ο οποίος μετά την «έκρηξη» της προηγούμενης βδομάδας, με συνέντευξή του στο περιοδικό «Εψιλον», ανέφερε: «Ο Γιώργος δημιούργησε προσδοκία νίκης και πολλοί έκαναν εκπτώσεις για το σκοπό αυτό και τώρα έχουν θυμώσει» και αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, με νόημα πρόσθεσε: «Την ευθύνη της ήττας και της νίκης την έχει πάντα ο αρχηγός. Αυτός βγαίνει μπροστά».

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, απομακρύνθηκε από τη θέση του, ύστερα από απόφαση του Γ. Παπανδρέου, ο Δ. Θάνου υπεύθυνος για τις κινητοποιήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Προσηλωμένος στην πλήρη απασχόληση!!!

Χτες ο Γ. Παπανδρέου περιόδευσε στο Ιλιον και συναντήθηκε με ανέργους στο γραφείο υποστήριξης άνεργων νέων που λειτουργεί στο δήμο.

Εκεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συζήτησε με τους νέους για την ανεργία και ισχυρίστηκε - ανερυθρίαστα - ότι «το κόμμα τάσσεται υπέρ της πλήρους απασχόλησης». Προφανώς ο Γ. Παπανδρέου... ξέχασε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με την πλήρη στήριξη και της ΝΔ, άνοιξαν το δρόμο για τη μερική απασχόληση, τη μερική εργασία, τη μερική ασφάλιση, τη μερική ζωή...

«Η επίσκεψή μου στο Δήμο Ιλίου και η συζήτηση με τους νέους είχε ως στόχο να σηματοδοτήσει την απόλυτη προσήλωση του ΠΑΣΟΚ στην πλήρη απασχόληση. Σύνθημά μας είναι δουλιά για όλους», ισχυρίστηκε χωρίς ίχνος ντροπής ο Γ. Παπανδρέου.

Σήμερα ο ίδιος θα βρεθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης θα μιλήσει σε συγκέντρωση στον Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ