Τετάρτη 2 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία

Μόνο με αστυνομική ταυτότητα ή ελληνικό διαβατήριο θα ψηφίσουν οι 35.123 Ελληνες που στις 12 Ιούνη θα διαμένουν ή θα βρίσκονται σε χώρα - μέλος της ΕΕ. Αυτό επαναβεβαίωσε χτες ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Παυλόπουλος, με δηλώσεις του μετά το πέρας της Κυβερνητικής Επιτροπής, την οποία ενημέρωσε για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού ενόψει των ευρωεκλογών, που στη χώρα μας θα διεξαχθούν στις 13 Ιούνη.

Σύμφωνα με τον υπουργό, την Παρασκευή, 28 Μάη, ολοκληρώθηκαν όλες οι σχετικές με τις εκλογές ενέργειες. Συγκεκριμένα, οι εκλογικοί κατάλογοι είναι έτοιμοι και έχουν σταλεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι Ελληνες ψηφοφόροι μπορούν - εφόσον δεν το έχουν ήδη κάνει - να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν, απευθυνόμενοι στον οικείο δήμο, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.ypes.gr. Θυμίζουμε ότι οι ετεροδημότες ψηφίζουν στο πλησιέστερο στην κατοικία τους εκλογικό τμήμα, καθώς στις ευρωεκλογές δε συγκροτούνται ειδικά για αυτούς εκλογικά τμήματα, όπως έγινε στις βουλευτικές. Πληροφορίες στους ψηφοφόρους σχετικά με το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν θα δίνουν και τα κόμματα στα εκλογικά κέντρα.

Σε ό,τι αφορά το χρόνο μετάδοσης των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι διεξάγονται διαβουλεύσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης, ώστε να υπάρξει ενιαίος χρόνος έναρξης μετάδοσης. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι αυτό αφορά «την επίσημη μετάδοση των τελικών αποτελεσμάτων και όχι τη μετάδοση των επιμέρους αποτελεσμάτων, όπως ακριβώς συνέβη και στο παρελθόν». Εκτίμησε ότι περίπου μία με μιάμιση ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης θα ξεκινήσει η ροή των αποτελεσμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ