Τετάρτη 23 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ακου Αλέκο

«Οταν ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι θα αγωνιστεί ώστε να λάμψουν η ελευθερία και η δημοκρατία στις αραβικές χώρες - είπε ο Φασίνο - τάσσεται στον αντίποδα των ρεπουμπλικάνων της δεκαετίας του '80 που υποστήριζαν τις φασιστικές δικτατορίες της Λατινικής Αμερικής (...) δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι ο άνεμος ελευθερίας που πνέει σήμερα στον αραβικό κόσμο είναι αποτέλεσμα της μεγαλύτερης αδιαλλαξίας που δείχνει η Δύση απέναντι σ' αυτούς που αρνούνται την αξία της ελευθερίας (...) οι δηλώσεις του Φασίνο προκάλεσαν σάλο (...) αλλά ο Φασίνο επιμένει. Σ' εκείνους που εξακολουθούν να πιπιλίζουν την καραμέλα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού απαντά ότι είναι με το μέρος των νέων της Βηρυτού, των 8 εκατομμυρίων Ιρακινών που πήγαν να ψηφίσουν...» (οι επισημάνσεις για το σημερινό αρχηγό της ιταλικής Κεντροαριστεράς από τον Μ. Μητσό στα ΝΕΑ).

...Τι γίνεται στην Ελλάδα

«ο ΣΥΝ λέει όχι σε αυτό το ευρωσύνταγμα από τη σκοπιά μιας δημοκρατικής ευρωπαϊκής προοπτικής. Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ανάγκη ενός δημοκρατικού συντάγματος» (ο Ν. Χουντής στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ).

Και στην Αγγλία

«Δεκαπέντε εκατομμύρια Βρετανοί κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν στο δρόμο εξαιτίας των στεγαστικών και καταναλωτικών τους δανείων. Οι χρεωμένοι στη Βρετανία είναι πολύ περισσότεροι, αλλά τα δεκαπέντε εκατομμύρια είναι αυτοί που περπατούν σε τεντωμένο σχοινί και που με ένα φύσημα του ανέμου θα μπορούσαν να κατρακυλήσουν στην εξαθλίωση» (η έρευνα του Μπ. Γκρίφιθς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ