Τρίτη 26 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Γκουαντανάμο και ΕΕ

«H Ευρώπη αντίπαλο δέος στις ΗΠΑ»! «Η ΕΕ κατά του πολέμου στο Ιράκ»! «Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ενάντια στον Μπους»! «Αλλο Ευρωπαϊκή Ενωση, άλλο ΗΠΑ»!

*

Το παραπάνω παραμύθι το έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές. Παρότι μαζί οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι βομβάρδισαν τη Γιουγκοσλαβία. Παρότι μαζί Αμερικανοί και Ευρωπαίοι κατέχουν το Αφγανιστάν. Παρότι μαζί οι Αμερικανοί και οι «πρόθυμοι» Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους έχουν καταλάβει το Ιράκ, το παραμύθι έρχεται και επανέρχεται.

*

Να, όμως, που αυτή τη φορά ο «δράκος» του παραμυθιού έχασε και το ύστατο φύλλο συκής. Η «ηθική» των φυλακών του Αμπού Γκράιμπ είναι η «ηθική» και των Αμερικανών και των Ευρωπαίων. Η «ηθική» του Γκουαντανάμο είναι η «ηθική» και του Μπους και του Σιράκ και του Σρέντερ και του Μπλερ.

*

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που διεξήχθη προχτές στη Γενεύη, στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, είναι μια αποκαλυπτική στιγμή της ιστορίας των «πολιτισμένων» που «μπροστά τους όλοι οι διάφοροι Αττίλες ...δεν πιάνουνε χαρτωσιά».

*

Οι «πολιτισμένοι» καταψήφισαν (!) την πρόταση για τη διεξαγωγή έρευνας όσον αφορά στα βασανιστήρια και στις συνθήκες κράτησης των φυλακισμένων στις φυλακές του Γκουαντανάμο. Η πρόταση να μπει φραγμός στα «Νταχάου» του 21ου αιώνα απορρίφθηκε πανηγυρικά!

*

Η ΕΕ μπορεί να «περηφανεύεται» ότι (και) αυτή η κατάπτυστη απόφαση λήφθηκε με τη δική της αρνητική ψήφο! Τα κράτη-μέλη της ΕΕ (ανάμεσά τους οι Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Φινλανδία) ψήφισαν υπέρ των βασανιστηρίων στο Γκουαντανάμο! Ψήφισαν υπέρ του «δικαιώματος» του Μπους, του Ράμσφελντ και της Ράις να βασανίζουν ανθρώπους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ