Τρίτη 26 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
Αναζωπυρώνεται η κρίση

Αναζωπυρώνεται η κρίση που έχει ξεσπάσει στους κόλπους του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, με αφορμή όσα αποκαλύφθηκαν από τον Τύπο το προηγούμενο διάστημα, σχετικά με πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων του Πατριαρχείου σε Ισραηλινούς.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή, μετά τη λειτουργία στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, Αραβες και Ελληνες πιστοί, που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το ναό, αποδοκίμασαν έντονα τον Ειρηναίο, φωνάζοντας συνθήματα. Ενώ άλλοι - επισκέπτες από την Ελλάδα που βρίσκονταν εκεί - επιδοκίμαζαν τον πατριάρχη. Η έκρυθμη κατάσταση που δημιουργήθηκε δυσκόλεψε προς στιγμήν την έξοδο του πατριάρχη από το ναό.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι και η χτεσινή ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, που αναφέρεται στο γεγονός και μιλά, ανάμεσα στ' άλλα, για τη συμπαράσταση των πιστών με επευφημίες προς τον πατριάρχη, ως την «καλύτερη και πλέον αποστομωτική απάντηση στους 20-30 περίπου κατευθυνόμενους (σ.σ. όπως τους χαρακτηρίζει) ταραξίες, αλλά κυρίως προς τους θλιβερούς επίορκους εντολείς τους». Σύμφωνα με πληροφορίες, η ισραηλινή αστυνομία έχει έτοιμο σχέδιο για την ασφαλή διεξαγωγή της τελετής της Αφής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ