Τρίτη 26 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ίδια και χειρότερα

Γρηγοριάδης Κώστας

Ο «Ριζοσπάστης» το είχε υπογραμμίσει από την πρώτη στιγμή. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα κάνει τα ίδια με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και ακόμη χειρότερα. Δεκατέσσερις περίπου μήνες μετά τις περσινές εκλογές δε χωρά πια καμιά αμφιβολία. Ακόμη και στους τομείς, στους οποίους η ηγεσία της ΝΔ έλεγε και ξανάλεγε, και διακηρύσσει ακόμη, ότι δε θα κάνει τα ίδια με το ΠΑΣΟΚ.

«Εκτός ΑΣΕΠ οι προσλήψεις σε ΔΕΚΟ και τράπεζες», έλεγε ο πρωτοσέλιδος τίτλος του «Τύπου της Κυριακής» και το σχετικό, αποκλειστικό ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας σημείωνε ότι ο υπουργός Εσωτερικών επεξεργάζεται ήδη σχετική νομοθετική ρύθμιση, με την οποία - εκτός του προαναφερομένου - οι νεοδιοριζόμενοι στις πρώην ΔΕΚΟ δε θα είναι μόνιμοι, αλλά θα απασχολούνται με βάση τα κριτήρια, που ισχύουν σήμερα στον ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή, από σχέση προσωρινής και μερικής απασχόλησης, μέχρι, το πολύ, σύμβαση αορίστου χρόνου.

Με άλλα λόγια, ο υπουργός θέλει να πετύχει μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: Και να διαμορφώσει πολύ περισσότερο ευνοϊκές συνθήκες, για το βόλεμα «των γαλάζιων παιδιών» και να γίνει ένα σοβαρό βήμα στην αντιδραστική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Κατά τ' άλλα, ο Κ. Καραμανλής και η κυβέρνηση συνολικά δίνουν καθημερινά τη μάχη υπέρ της διαφάνειας, κατά της διαπλοκής, της διαφθοράς, της ρουσφετολογίας και της αναξιοκρατίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ