Τρίτη 26 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΛΟΣ
Εβαλαν φωτιά στα γραφεία του ΚΚΕ

Στόχος εμπρηστικής ενέργειας έγιναν, για δεύτερη φορά στα τελευταία δύο χρόνια, τα γραφεία της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, «άγνωστοι» έβαλαν φωτιά μέσα στο ασανσέρ, στο ισόγειο των γραφείων του Κόμματος. Οτι η ενέργεια ήταν προσχεδιασμένη, φαίνεται και από το γεγονός ότι οι δράστες άφησαν ανοιχτές τις πόρτες του ασανσέρ και της εισόδου του κτιρίου, ώστε η φωτιά να επεκταθεί. Ευτυχώς, κάποιος περαστικός ειδοποίησε την Πυροσβεστική, η οποία έφτασε και έσβησε τη φωτιά. Ζημιές, βεβαίως, έγιναν, καθώς κάηκε ολοσχερώς το ασανσέρ, τζάμια έσπασαν, ενώ η «κάπνα» μαύρισε τα γραφεία.

Η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ

Την εμπρηστική ενέργεια καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι η απόπειρα αυτή «πραγματοποιείται σε μία περίοδο όπου γενικεύεται η επίθεση ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, οξύνονται κατακόρυφα τα προβλήματα των εργαζομένων και απεμπολούνται τα εθνικά συμφέροντα. Μεγαλώνουν τα αδιέξοδα, αλλά και η αγανάκτηση σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα, δυναμώνουν οι ριζοσπαστικές διαθέσεις».

Και συνεχίζει: «Την ίδια στιγμή οι πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ κερδίζουν την εκτίμηση πλατύτερων λαϊκών στρωμάτων και διαμορφώνονται καλύτερες προϋποθέσεις για την προώθηση της πολιτικής πρότασης διεξόδου που καταθέτει στο λαό. Είναι καθαρό ότι το αυξημένο κύρος της πολιτικής και της δράσης του ΚΚΕ μέσα στο λαό, ανησυχεί την άρχουσα τάξη και τους μηχανισμούς της και αποτελεί στόχο ενορχηστρωμένης επίθεσης».

Κι αφού επισημαίνει ότι αυτές οι ενέργειες δε φοβίζουν τους κομμουνιστές - «τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, η κομμουνιστική νεολαία, οι εργαζόμενοι της χώρας μας ποτέ δεν κιότεψαν, ποτέ δεν υποχώρησαν», αναφέρει, χαρακτηριστικά - η ανακοίνωση καταλήγει: «Η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους οπαδούς και φίλους, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης και να στηρίξουν ακόμη πιο αποφασιστικά το δικό τους Κόμμα, το ΚΚΕ.

Να στηρίξουν και να δώσουν δύναμη στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, την οικοδόμηση του Μετώπου Πάλης ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, να φέρουν πιο κοντά με τους αγώνες τους τη Λαϊκή Εξουσία και τη Λαϊκή Οικονομία, που αποτελεί και τη μοναδικά εναλλακτική διέξοδο απέναντι στην κυριαρχία του κεφαλαίου.

Παράλληλα να δυναμώσουν και την οικονομική βοήθεια προς την Κομματική Οργάνωση Μαγνησίας για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών που είναι αρκετά μεγάλες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ