Τρίτη 26 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Ανειλικρινής» και «αναξιόπιστη» η κυβέρνηση

Στις «κακές πολιτικές» της κυβέρνησης, την «έλλειψη ειλικρίνειας» και «αναξιοπιστίας», απέδωσε ο Ν. Αθανασάκης το «αδιέξοδο», όπως το χαρακτήρισε, στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», εξέφρασε ουσιαστικά την πλήρη συμφωνία του κόμματός του με το περιεχόμενο των αντιλαϊκών διαρθρωτικών αλλαγών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ότι θα προωθήσει η κυβέρνησή του και περιόρισε την κριτική του στη διατύπωση ότι αυτές «θα προωθηθούν σε λάθος κατεύθυνση και με το χειρότερο τρόπο».

Ο ίδιος αναφερόμενος στη δήλωση του Κ. Καραμανλή ότι δε θα ληφθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα, ανέφερε ότι «έχει την ίδια μηδενική αξιοπιστία με τις αντίστοιχες δηλώσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών του μέχρι λίγο καιρό πριν, τις οποίες ακολούθησε η κοινωνικά άδικη γενική αύξηση των έμμεσων φόρων».

Ο Ν. Αθανασάκης δήλωσε ότι «δεκατρείς μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, ο κ. Καραμανλής επαναλαμβάνει υποσχέσεις και εξαγγελίες», οι οποίες, όπως πρόσθεσε, «διαψεύδονται από την έλλειψη ειλικρίνειας, την ασυνέπεια, την αναξιοπιστία και τις λανθασμένες και αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ».

Την ίδια στιγμή λοιπόν που στο ΠΑΣΟΚ προσφέρουν συναίνεση στην προώθηση κάθε αντιλαϊκής πολιτικής και ασκούν αντιπολίτευση σε τριτεύοντα θέματα, επικεντρώνοντας τα «πυρά» τους στις διαχειριστικές ικανότητες της κυβέρνησης, η Χαριλάου Τρικούπη για αμέσως μετά το Πάσχα, προετοιμάζει εξορμήσεις στελεχών της στην επαρχία. Πολλές περιοδείες θα πραγματοποιήσει και ο Γ. Παπανδρέου σε μια προσπάθεια με τις συχνές εμφανίσεις του να οξύνει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να καρπωθεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια, αλλά κυρίως να «τσιμπήσει» μερίδιο από αυτή, αφού οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τα ποσοστά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθηλωμένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ