Πέμπτη 25 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕΙΡΑ επιθέσεων με αντιαρματικές ρουκέτες εξαπέλυσαν χτες Κοσσοβάροι Αλβανοί, προκαλώντας τον τραυματισμό δύο Ρώσων στρατιωτών της πολυεθνικής «ΚΦΟΡ», στις νοτιοδυτικές περιοχές του Κοσσυφοπεδίου. (σελίδα 13)

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ οχήματα του ισραηλινού στρατού διέσχισαν, χτες τα ξημερώματα, τη διαχωριστική γραμμή Λιβάνου και Ισραήλ, αφήνοντας πίσω τους περισσότερες από δύο δεκαετίες κατοχής στο Ν. Λίβανο. (σελίδα 14)

ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ 3,5 χρόνων για το αδίκημα της ανυποταξίας καταδικάστηκε χτες από το Στρατοδικείο της Αθήνας ο Αβραάμ Λεσπέρογλου, για τον οποίο οι διωκτικές αρχές ισχυρίζονται ότι υπήρξε μέλος της οργάνωσης «Αντικρατική Πάλη». (σελίδα 18)

ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ της καπνοκαλλιέργειας απεργάζονται επιμελώς οι «τεχνοκράτες» της ΕΕ. Οπως έγινε γνωστό χτες, κατατέθηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο δύο τροπολογίες από ομάδα ευρωβουλευτών βορείων χωρών της ΕΕ, με «αίτημα» την κατάργηση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων στην καλλιέργεια καπνού. (σελίδα 31)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ διαμαρτυρίας στο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του «Ευαγγελισμού», κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του, για το θέμα των διώξεων 30 γιατρών του Νοσοκομείου, πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι γιατροί του «Ευαγγελισμού». (σελίδα 31)

ΕΚΛΟΓΕΣ για την ανάδειξη νέων πρυτανικών αρχών πραγματοποιούνται την Τετάρτη 31 του Μάη και την Πέμπτη 1 του Ιούνη στα πανεπιστήμια Πάτρας και Αθηνών αντίστοιχα. (σελίδα 36)

ΣΕ ΔΙΚΗ παραπέμπονται 19 μαθητές από το 1ο και 5ο ΤΕΕ και την 1η ΤΕΣ (σχολικό συγκρότημα της ΣΚΥΠ) του Πειραιά και, μάλιστα, στη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου. (σελίδα 36)

ΘΕΤΙΚΑ, δυστυχώς, γνωμοδότησε το Αρχαιολογικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, για την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής χρυσού της γαλλο-καναδικής εταιρίας TVX, σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο των Σταγείρων και, δυστυχώς, σχεδόν πάνω σε μια ελληνιστική πόλη. (σελίδα 41)

ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ είναι τα παιδιά από την πλημμυρίδα της τηλεοπτικής βίας, αλλά η κυβέρνηση θεωρεί πως μοναδικοί υπεύθυνοι είναι οι γονείς. (σελίδα 43)

ΠΡΟΣ ΑΛΛΑΓΗ του νόμου 2328 του 1995, με τον οποίο καθορίστηκε το σημερινό νομικό καθεστώς της ιδιωτικής τηλεόρασης και της τοπικής ραδιοφωνίας, προσανατολίζεται η κυβέρνηση. (σελίδα 43)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ