Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αξιος ... ο μισθός του!

Ποιος είναι τελικά ο «μισθός» του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ν. Γκαργκάνα; Και σε τι ποσοστό ανερχόταν η τελευταία αύξηση που πήρε ο κύριος διοικητής; Ηταν 18% ή 4,5%;

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, φέρουν τον κύριο Γκαργκάνα να εισπράττει κάθε μήνα μισθό που ανέρχεται στο ποσό των 21.000 έως 22.000 ευρώ. Και καθώς οι πληροφορίες αυτές, δεν επιβεβαιώθηκαν, αλλά ούτε διαψεύστηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδας, μάλλον είναι βάσιμες. Με άλλα λόγια, οι μηνιάτικες αποδοχές του κυρίου Γκαργκάνα - μιλάμε για τον επίσημο μισθό και όχι για τα έξτρα που έχει ως επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας - κινούνται γύρω και πάνω από 21.000 ευρώ. Μια απλή διαίρεση μας πληροφορεί πως το μηνιάτικο αυτό αντιστοιχεί σε 14 μισθούς των 1.500 ευρώ (δηλαδή τους μισθούς ενός έτους, μαζί με τα δώρα Πάσχα- Χριστουγέννων και επίδομα αδείας) ενός «υψηλόμισθου» εργαζόμενου ή σε τριών ετών συντάξεις πείνας των 524 ευρώ που παίρνουν πάνω από 500.000 συνταξιούχοι.

Πράγματι, ο διοικητής της ΤτΕ είναι ο πλέον ...κατάλληλος κήρυκας της πολιτικής μονόπλευρης λιτότητας και των άλλων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης. Γι' αυτό και ...άξιος ο μισθός του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ