Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΚΕ για νεολαία
Χρειάζεται σκληρή δουλειά

H ανάγκη να αναζητηθούν τρόποι δουλιάς και επικοινωνίας με τους νέους ανθρώπους, και μέσα από τις λειτουργίες και δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναδείχτηκε στη χτεσινή εκδήλωση. Με κεντρική τη διαπίστωση πως οι συσχετισμοί στο χώρο της ΤΑ είναι τέτοιοι που όχι απλά συμπληρώνουν το κράτος, αλλά προωθούν παραπέρα την αντιλαϊκή πολιτική με όλες της τις μορφές, η δουλιά αυτή - όπως επισημάνθηκε - θα πρέπει να είναι πιο σκληρή και αποφασιστική.

Αυτό σημαίνει, ανάμεσα σε άλλα, πολλή συζήτηση για το αύριο, για τις κατακτήσεις και εμπειρίες από το σοσιαλισμό, για τη βελτίωση της καθημερινότητας και άλλα. Στον αγώνα αυτό η ΚΝΕ μπορεί «να μετουσιώσει τις αγωνιστικές διαθέσεις και επιθυμίες των νέων, να τις ανεβάσει σε ένα ανώτερο συλλογικό, συγκροτημένο, αγωνιστικό, διεκδικητικό επίπεδο», όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο βασικός ομιλητής της χτεσινής εκδήλωσης, Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στον αγώνα αυτό επίσης κλήθηκαν να συμμετέχουν οι παρευρισκόμενοι και όλοι όσοι έχουν διάθεση, με προτάσεις, απόψεις, κριτικές και κατάθεση εμπειριών.

Και όπως έδειξε ο διάλογος που ακολούθησε, υπάρχουν ανησυχίες, προτάσεις, ενδιαφέρον, που ξεκινά από τον απολογισμό της δράσης των δήμων και νομαρχιών, τη στάση του ΣΥΝ απέναντι στο δικομματισμό και τα τεκταινόμενα στο χώρο της νεολαίας και της ΤΑ, τους όρους των συμμαχιών ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, την ιδεολογική συγκρότηση της νεολαίας, και άλλα.

Στη συζήτηση παρενέβη ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής, Παναγιώτης Μακρής, ο οποίος σημείωσε ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε οι θέσεις του Κόμματος να αφομοιωθούν και να γίνουν πράξη από το λαό, να συνδεθούν με τις μάζες και τους μαζικούς φορείς. Το ΚΚΕ από την ίδρυσή του - υπογράμμισε - ασχολήθηκε με την ΤΑ, με αξιόλογους κομμουνιστές δημάρχους.

Εκ μέρους της νεολαίας του ΔΗΚΚΙ, ο Αρης Ξυδάς αναφέρθηκε στην απολιτικοποίηση στην οποία επιχειρείται να οδηγηθεί η νεολαία, αλλά και στα προβλήματα της εκπαίδευσης που είναι αυξημένα για τα παιδιά των ασθενέστερων - οικονομικά - οικογενειών.

Η Ζωή Βαλάση, μέλος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, αναρωτήθηκε τι μπορεί να κάνει ένας νέος στην Αθήνα και τι μπορεί να του προσφέρει ο δήμος, πέρα από γιορτές και φανφάρες. Σημείωσε πως ακόμα και μεμονωμένες προσπάθειες ευαίσθητων ανθρώπων καταπνίγονται από την κυρίαρχη πολιτική, καθώς οι ερασιτεχνικές προσπάθειες δεν ενθαρρύνονται από το δήμο.

Ο Ηλίας Νικολόπουλος, νομαρχιακός σύμβουλος Αθήνας της ΝΑΣ, αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση στην ΤΑ και στην εξαφάνιση του κοινωνικού της ρόλου. Επίσης έκανε λόγο για σοβαρές τροποποιήσεις στο Σύνταγμα, για να ενταχθεί η χώρα στη νέα τάξη της ΕΕ. Κατήγγειλε δε ότι η Παιδεία μετατρέπεται σε κατάρτιση. Τέλος ο Δημήτρης Κανελλόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Αγ. Βαρβάρας, υπογράμμισε τη σημασία του ήθους και της εντιμότητας που διδάσκουν οι κομμουνιστές αιρετοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ