Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το ιταλικό μοντέλο

Από την πρώτη της σελίδα και πάλι πρόβαλε η χτεσινή «Αυγή» τις δραστηριότητες της «ενωμένης αντιπολίτευσης» στην Ιταλία. Τούτη τη φορά, επρόκειτο για τις προκριματικές εκλογές που ανέδειξαν τον υποψήφιο πρωθυπουργό της «Ενωσης», με τον οποίο η τελευταία θα αντιμετωπίσει τον Μπερλουσκόνι στις επόμενες ιταλικές εκλογές. Θέση την οποία κατέλαβε ο Ρ. Πρόντι, παίρνοντας το 74% των ψήφων.

Θυμίζουμε ότι στην ιταλική «Ενωση» συμμετέχει το κόμμα του μέχρι πρότινος προέδρου της Κομισιόν και θερμού οπαδού της ευρωπαϊκής ενοποίησης και της στρατηγικής της Λισαβόνας, Ρ. Πρόντι, ο Ντ' Αλέμα (πρωθυπουργός της Ιταλίας, όταν η τελευταία βομβάρδιζε τη Γιουγκοσλαβία μαζί με τους ΝΑΤΟικούς), άλλες κεντρώες και κεντροαριστερές πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες και, βέβαια, η Κομμουνιστική Επανίδρυση, το κόμμα του Φ. Μπερτινότι, που είναι και πρόεδρος του ΚΕΑ.

Κρίνοντας, πάντως, από την επίμονη και συστηματική προβολή όλων των σχετικών ειδήσεων από την «Αυγή», υποθέτουμε ότι θεωρεί τις εξελίξεις στην Ιταλία ως μοντέλο «κοινωνικού και πολιτικού συνασπισμού με βάση την αντίθεση στο νεοφιλελευθερισμό και την αναζήτηση πολιτικών για το μετασχηματισμό του καπιταλισμού», που έλεγε προχτές και ο Αλ. Αλαβάνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ