Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Σιν Γκάρλαντ απαντά σε νέο συκοφαντικό δημοσίευμα

Ο Πρόεδρος του Κόμματος Εργατών Ιρλανδίας, Σιν Γκάρλαντ, που συναντάει κάθε μέρα τη διεθνή αλληλεγγύη για την υπόθεση της έκδοσής του στις ΗΠΑ - την οποια ζητάει η αμερικάνικη κυβέρνηση με τη σκευωρία περί «κομμουνιστικής συνωμοσίας ενάντια στο δολάριο» - απάντησε χτες σε νέο συκοφαντικό δημοσίευμα στους «Ιρλανδικούς Τάιμς»Irish Times»). Συγκεκριμένα σημειώνει σε επιστολή διαμαρτυρίας και καταγγελίας, προς τη διεύθυνση της εφημερίδας: «Το φρικιαστικό άρθρο στη σελίδα σας "Ατζέντα" της Δευτέρας 17 Οκτώβρη, αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα του ότι η "Ιρλανδικοί Τάιμς" κατρακυλά στη φθηνή εντυπωσιοθηρία των ταμπλόιντ».

Και συνεχίζει: «Είναι ξεκάθαρο ότι ο συντάκτης του άρθρου είδε κάποιο ντοκουμέντο. Θέλω να κάνω σαφές εξ αρχής ότι όποια κι αν είναι τα "έγγραφα" που έχουν συντάξει οι Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, ούτε εγώ ο ίδιος, ούτε η υπερασπιστική μου ομάδα δεν τα έχουμε λάβει, ούτε οποιαδήποτε πληροφορία από τις Αρχές των ΗΠΑ που να εξηγεί τη φύση των κατηγοριών εναντίον μου.

Γνωρίζω ότι κάποιοι άνθρωποι είδαν ένα ντοκουμέντο που επιχειρεί να παρουσιάσει με επιβαρυντικό τρόπο μια χρονολογική καταγραφή συναντήσεων, ταξιδιών και επισκέψεων που έχω κάνει σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο. Δε δίνεται καμία απόδειξη οποιουδήποτε εγκλήματος ή αδικοπραγίας και το "έγγραφο" είναι σχεδιασμένο να δημιουργήσει ένα κλίμα που, το λιγότερο, να αμαυρώσει το όνομά μου στην κοινή γνώμη.

Τα μέσα ενημέρωσης διαδραματίζουν ρόλο σε αυτή τη διαδικασία και η χρήση μιας αφίσας της Βόρειας (ΛΔ) Κορέας στη σελίδα σας "Ατζέντα", είναι μέρος του σχεδίου για να ενισχυθεί η εικόνα της σύνδεσης της ΛΔ Κορέας και του Σιν Γκάρλαντ με τον τρόπο που επιθυμούν οι Ηνωμένες Πολιτείες».

Και ο Σιν Γκάρλαντ καταλήγει: «Από σήμερα, 17η Οκτώβρη, βρίσκομαι σε συζητήσεις με τους νομικούς μου εκπροσώπους για αυτό το θέμα που είναι, για την οικογένειά μου, τον εαυτό μου και το Κόμμα, ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Και πάλι, θα ήθελα να διαψεύσω κατηγορηματικά όλες αυτές τις κατηγορίες που απορρέουν από μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη πηγή. Εχω κάθε πρόθεση να αντικρούσω αυτές τις κατηγορίες στο δικαστήριο. Η δυνατότητά μου να το κάνω όμως εμποδίζεται από την έλλειψη κάθε πληροφόρησης από τις Αρχές των ΗΠΑ και τα πολύ κακοπληροφορημένα και προκατειλημμένα μέσα ενημέρωσης, με το κομμάτι που δημοσιεύετε στην "Ατζέντα" να είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα καταδίκης μου από τα ΜΜΕ.

Στο μεταξύ, αναμένω τα αποτελέσματα συγκεκριμένων νομικών διαδικασιών και προσδοκώ από τα ΜΜΕ να κάνουν το ίδιο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψηφίσματα αλληλεγγύης στον Σιν Γκάρλαντ(2005-11-09 00:00:00.0)
Να μην εκδοθεί ο Σιν Γκάρλαντ(2005-10-18 00:00:00.0)
Ξεσηκωθείτε ενάντια στην έκδοση(2005-10-16 00:00:00.0)
Πώς στήθηκε η σκευωρία...(2005-10-16 00:00:00.0)
Τα χαλκευμένα στοιχεία που παρουσιάζονται ως αποδείξεις(2005-10-12 00:00:00.0)
Πολιτική η δίωξη του Σιν Γκάρλαντ(2005-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ