Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ
Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον Ιρλανδό αγωνιστή

Την απόρριψη της αίτησης έκδοσης του Σιν Γκάρλαντ, Προέδρου του Κόμματος Εργατών Ιρλανδίας, απαιτεί με ανακοίνωσή της η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και καλεί τους μαζικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, τους εργαζόμενους, τους νέους, τον κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, εκδηλώνοντας μαζικά την αντίδρασή τους. Να ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή της προοδευτικής ανθρωπότητας, που ξεσηκώνεται και απαιτεί να αφήσουν ήσυχο τον Ιρλανδό αγωνιστή.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ, με τη σύλληψη του Σ. Γκάρλαντ, αποδεικνύεται και πάλι ότι ο ιμπεριαλισμός δεν αλλάζει τις μέθοδές του στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα λαϊκά, εθνικοαπελευθερωτικά και κοινωνικά κινήματα. «Πολλά τα παραδείγματα - από τη δίκη των Ναζί ενάντια στον Δημητρώφ το 1933, τις χιλιάδες δίκες και καταδίκες Ελλήνων αγωνιστών στην εμφυλιοπολεμική περίοδο και μετά, τις στημένες δίκες και καταδίκες και τη φυσική και ψυχική εξόντωση χιλιάδων κομμουνιστών και προοδευτικών Αμερικανών καλλιτεχνών και κορυφαίων επιστημόνων στην εποχή του Μακαρθισμού, τη σύλληψη και προσπάθεια δικαστικής εξόντωσης του Μιλόσεβιτς και άλλων κρατικών ηγετών».

Η ΕΔΥΕΘ καταγγέλλει ότι «οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της χώρας - ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - έχουν τεράστιες ευθύνες, γιατί συναίνεσαν και υπέγραψαν την κατάπτυστη "Αντιτρομοκρατική" συμφωνία, ευθύνες έχουν όμως και όσοι αποπροσανατολίζουν το λαό με ψευδαισθήσεις ότι η ΕΕ μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος αυτής της Νέας Τάξης: ο ΣΥΝ και τα ποικιλώνυμα Φόρουμ».

Επίσης σημειώνει πως «στην Ελλάδα, όπου χιλιάδες αγωνιστές δικάστηκαν, φυλακίστηκαν και εξοντώθηκαν με νόμους παρόμοιους με την "Αντιτρομοκρατική" συμφωνία και κατηγορίες πανομοιότυπες με αυτήν της "κομμουνιστικής συνωμοσίας", ο λαός μας γνωρίζει καλά, ότι ένας δρόμος μόνο υπάρχει για να μην περάσουν τέτοια μέτρα και πολιτικές - ο μαζικός, κοινωνικός, αντιιμπεριαλιστικός και φιλειρηνικός αγώνας. Γι' αυτό πρέπει να δείξουμε άμεσα την αλληλεγγύη μας στον Σιν Γκάρλαντ, να απαιτήσουμε να αφεθεί ελεύθερος και να μην παραδοθεί στις ΗΠΑ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμπαραστέκονται στον Σιν Γκάρλαντ(2005-11-02 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη από την ΕΕΔΥΕ(2005-10-12 00:00:00.0)
Διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν(2005-10-12 00:00:00.0)
Αποκαλύπτεται το πρόσωπο των ιμπεριαλιστών(2005-10-11 00:00:00.0)
«Αμεση απελευθέρωση του Σιν Γκάρλαντ»(2005-10-11 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για την απελευθέρωση του Σ. Μποσκούρτ(2004-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ