Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ

Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ: «Η κυβέρνηση υποβάλλει κάθε τόσο εκθέσεις στις Βρυξέλλες υποσχόμενη διαρθρωτικές αλλαγές. Οι αλλαγές που υπόσχεται είναι πάντα οι ίδιες: επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, έναρξη διαλόγου για το Ασφαλιστικό, άνοιγμα των αγορών κλπ. Είτε συμφωνεί κανείς είτε όχι με το περιεχόμενο των αλλαγών, παραμένει το γεγονός ότι η κυβέρνηση, προφανώς ελλείψει πολιτικού θάρρους, δεν τηρεί τα υπεσχεμένα. Δε θέλει να σπάσει αβγά αλλά υπόσχεται ότι θα φτιάξει ομελέτα...» (το κύριο άρθρο στο «ΒΗΜΑ»).

ΚΑΙ Ο ΕΠΙΜΕΛΗΣ: «Θέλουμε να περάσουμε από το φράγμα της αντίθεσής μας με το σημερινό κατεστημένο στις πολιτικές επιλογές, στις διεθνείς επιλογές, στις κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές επιλογές για να προχωρήσουμε στη διαμόρφωση μιας πλατφόρμας (...), δηλαδή μιας κοινής προγραμματικής βάσης, η οποία θα μπορεί να επιτρέπει σε δυνάμεις της αριστεράς, οι οποίες είναι σε εντελώς διαφορετικές εθνικές πραγματικότητες, να συγκλίνουν στη δράση τους (...) το ΚΕΑ επωμίζεται και την ευθύνη να συμβάλει αποφασιστικά στη συσπείρωση όλων των δυνάμεων του "όχι" αλλά και των δυνάμεων του κριτικού "ναι"» (από τη συνέντευξη του Α. Αλαβάνου /«ΑΥΓΗ»).

ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ: «Κακογραμμένα, ακατανόητα και καθόλου ελκυστικά βρίσκουν τα βιβλία του λυκείου οι μαθητές, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις τα βαθμολογούν κάτω της βάσης. Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από έρευνα που διεξήχθη στην ηλεκτρονική διεύθυνση του μαθητικού site ("ratemyteachers") το οποίο ανήκει στην εταιρία Πληροφορικής "Keystone"» (το «ρεπορτάζ» στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΟΦΟΡΑ ΓΡΙΠΗ: «Μη σας πανικοβάλει το σύνδρομο της "γρίπης των πτηνών" που άρχισε να καλλιεργείται από τη διεθνή κερδοσκοπία. Από χτες το βράδυ ειδική ανάλυση του Reuters επισημαίνει ότι "ορισμένοι επενδυτές στις αγορές χρήματος ήδη εξετάζουν ποιες περιοχές του κόσμου είναι ασφαλείς στη γρίπη των πτηνών ώστε να τοποθετήσουν τα χρήματά τους"» (η Ζ. Ζήκου στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ