Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Το Κυπριακό χρειάζεται ξεκάθαρη λύση

Το μήνυμα ότι η ημικατεχόμενη Κύπρος δεν είναι χώρος πειραματισμών έστειλε από την Πάφο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Ο Πρόεδρος Παπούλιας τόνισε ότι το Κυπριακό χρειάζεται ξεκάθαρη λύση, που θα εγγυάται ασφάλεια σε όλους τους πολίτες χωρίς κατοχικά στρατεύματα και ευημερία στο νέο ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το πρωί την Πάφο, όπου πλήθος κόσμου του επιφύλαξε θερμή υποδοχή. Σε τελετή στην πλατεία του δημαρχείου ο δήμαρχος Φειδίας Σαρίκας ανακήρυξε τον κ. Παπούλια επίτιμο δημότη και του επέδωσε το «Χρυσό Κλειδί» της πόλης.

Δηλώσεις Γκιούλ

«Θέλουμε να αρθούν όλοι οι περιορισμοί στην Κύπρο, ταυτόχρονα και αμοιβαία», δήλωσε χτες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιούλ, αναφερόμενος στους περιορισμούς που επιβάλει η Τουρκία στα πλοία και τα αεροσκάφη που είναι νηολογημένα στην Κυπριακή Δημοκρατία, και τους διεθνείς περιορισμούς που ισχύουν για το βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Σχολιάζοντας την παρατήρηση του Γιασάρ Γιακίς, προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την προσαρμογή με την ΕΕ, ότι «δε θα χαλάσει ο κόσμος αν ανοίξουν τα λιμάνια στους Ελληνοκύπριους», ο κ. Γκιούλ απάντησε ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στην ημερησία διάταξη της κυβέρνησης». «Εξάλλου, ο κ. Γιακίς δεν είπε να γίνει κάτι τέτοιο, λέει ότι ακόμα και αν γινόταν δε θα ήταν το τέλος του κόσμου», είπε ο Α. Γκιούλ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο αεροδρόμιο της Αγκυρας.

Αρχισε η άσκηση «Νικηφόρος»

Με κατάταξη των εφέδρων άρχισε σήμερα το πρωί η εξαήμερη Τακτική Ασκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) της Εθνικής Φρουράς «Νικηφόρος-2005». H άσκηση, η οποία λόγω των πολιτικών εξελίξεων δεν είχε πραγματοποιηθεί τα τελευταία τρία χρόνια, θα λήξει το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής.

Οπως έχει ανακοινώσει το κυπριακό Υπουργείο Αμυνας, η ΤΑΜΣ «Νικηφόρος-2005» είναι διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας, την οποία διευθύνει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) και στην οποία συμμετέχουν στρατηγεία, συγκροτήματα, μονάδες και ανεξάρτητες υπομονάδες της Εθνοφρουράς, με αριθμό εφέδρων και εθνοφυλάκων.

«Η άσκηση θα λάβει χώρα σε ολόκληρο το χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας», σύμφωνα πάντα με το ανακοινωθέν του υπουργείου Αμυνας. Σύμφωνα με τις εφημερίδες «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» και «"ΠΟΛΙΤΗΣ» για πρώτη φορά από τότε που πραγματοποιείται η άσκηση «Νικηφόρος» δε θα υπάρξει εμπλοκή της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ). Η εφημερίδα «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» προσθέτει ότι η μη συμμετοχή της ΕΛΔΥΚ ήρθε ως συνέχεια της ακύρωσης της άσκησης «Τοξότης» των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ