Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»
Μεγάλη Πανεξόρμηση σ' όλη τη χώρα

Σε ειδικό ένθετο η απόφαση της ΚΕ για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές

Μέρα πανεξόρμησης με τον «Ρ» είναι η ερχόμενη Κυριακή, 23 του Οκτώβρη. Στο φύλλο αυτό, σε ειδικό ένθετο, θα υπάρχει η απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2006.

Ηδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την επιτυχία της κυριακάτικης πανεξόρμησης. Με όλες τις δυνάμεις μπαίνουν στη μάχη της εξόρμησης, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι παραγγελίες φύλλων «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» από τις Κομματικές Οργανώσεις. Για να «μπει» η απόφαση της ΚΕ σε όλα τα λαϊκά σπίτια ανά την Ελλάδα, να μελετηθεί και να γίνει πραγματικό όπλο στα χέρια του λαού.

Σχεδόν ένα χρόνο πριν από τη διεξαγωγή των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, η απόφαση της ΚΕ έρχεται να αναδείξει τον πολιτικό χαρακτήρα της εκλογικής μάχης. Να προβάλει τα πολιτικά κριτήρια της ψήφου, να βάλει στο επίκεντρο όλα τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας. Να φέρει στο προσκήνιο τα λαϊκά προβλήματα και την πηγή τους, την κοινή αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την οποία στηρίζει και ο ΣΥΝ. Οι δυσκολίες της λαϊκής οικογένειας εντείνονται και μέσω των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι αποτελούν εργαλείο στα χέρια των αστικών κυβερνήσεων, προκειμένου να προσθέσουν περισσότερα βάρη στις πλάτες του λαού.

Η αποδυνάμωση των συνδυασμών που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, οι οποίοι υποστηρίζονται από τα κόμματα που εφαρμόζουν την πολιτική αυτή, είναι αναγκαία. Η μαζική καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα από τις εκλογές και η ενίσχυση των ψηφοδελτίων αγωνιστικής συνεργασίας που θα στηρίξει το ΚΚΕ δίνουν ηχηρό μήνυμα αντίστασης και προβολής των διεκδικήσεων του λαού.

Στο ίδιο φύλλο, στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», οι αναγνώστες θα βρουν και το 7ο DVD από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα», στο οποίο περιγράφεται «η μεγαλύτερη μάχη τεθωρακισμένων του κόσμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ