Σάββατο 3 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποστόλης Κρεωνάς

Μεγάλη είναι η σημασία του 7ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, αφού με τις θέσεις του ΚΣ δίνεται ώθηση μέσα στη νεολαία του άμεσου πολιτικού στόχου που έθεσε το ΚΚΕ στο 15ο Συνέδριό του, δηλαδή στη δημιουργία των προϋποθέσεων και στη συγκρότηση του αντιμονοπωλιακού - αντιιμπεριαλιστικού - δημοκρατικού μετώπου για να ανοίξει ο δρόμος για τον σοσιαλισμό.

1. Σαν μαθητική ΟΒ Αλεξανδρούπολης στήσαμε τη Νεανική Δράση για την Ειρήνη (ΝΔΕ) και έγινε προσπάθεια να πραγματοποιηθεί πορεία από μαθητές ενάντια στην αποστολή στρατού στη Βοσνία. Στα πλαίσια του 10ήμερου Ειρήνης οργανώθηκε εκδήλωση της ΝΔΕ και της ΕΕΔΥΕ, με συμμετοχή 2.000 νέων. Το αρνητικό όμως είναι ότι δε δώσαμε συνέχεια, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να συσπειρώσουμε νέους για το θέμα της ειρήνης, που τόσο κινδυνεύει στην περιοχή. Πιστεύω, σαν Οργάνωση έχουμε μεγάλη ευθύνη στην ανάπτυξη φιλειρηνικού - αντιρατσιστικού κινήματος, αφού βλέπουμε την ελληνική ολιγαρχία να συμμετέχει ενεργά στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Η Θράκη, το Αιγαίο, τα σύνορα της περιοχής απειλούνται από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Η ΚΝΕ πρέπει να μπολιάσει τη νεολαία με φιλειρηνικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα, για το ματοκύλισμα των λαών, για τους πολέμους που γίνονται ή απειλούνται να γίνουν. Η ΚΝΕ - ΝΔΕ πρέπει να εντάξει στη δράση της νεολαίους από τη μειονότητα και τους Ελληνοπόντιους και τέτοιες δυνατότητες υπάρχουν.

2. Οι μαθητές αρχίζουν να γνωρίζουν τις θέσεις της ΚΝΕ και η παρέμβασή μας στα σχολεία είναι ουσιαστική. Θα πρέπει συστηματικά και προγραμματισμένα να αναδεικνύουμε αιτήματα που θα συσπειρώνουν μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς.

Τέλος, θα ήθελα να τονίσω τη σημασία της ιδεολογικής δουλιάς, κυρίως στις μαθητικές ΟΒ, γιατί καθημερινά δεχόμαστε όλη την επίδραση της αστικής ιδεολογίας. Αυτό πρέπει να γίνεται με συζήτηση άρθρων "Οδηγητή", ΚΟΜΕΠ, "Ρ" και παράλληλα με μελέτες της κλασικής μαρξιστικής - λενινιστικής θεωρίας.

Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα η γνώση του Προγράμματος του 15ου Συνεδρίου, καθώς και των αποφάσεων του 7ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, γιατί έτσι θα αντεπιτεθούμε στον καπιταλισμό, για το νέο κόσμο, το σοσιαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ