Σάββατο 3 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Τιμούν τους 200 εκτελεσμένους

Αρχίζουν την Πέμπτη, 8 Μάη, οι τετραήμερες εκδηλώσεις

Με τα εγκαίνια της έκθεσης των έργων που βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό για τη δημιουργία μνημείου προς τιμήν των αγωνιστών του Σκοπευτηρίου, ξεκινούν, την Πέμπτη, 8 Μάη, οι εκδηλώσεις του Δήμου Καισαριανής για τους 200 εκτελεσμένους αγωνιστές την Πρωτομαγιά του 1944. Τα εγκαίνια θα γίνουν, στις 7.30 το απόγευμα, στον εκθεσιακό χώρο του νέου Δημαρχείου (Κλαζομενών και Βρυούλων). Την ίδια μέρα, πρόκειται να γίνει ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο, με θέμα την ονομασία της πλατείας του Σκοπευτηρίου.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σάββατο, στις 5.30 το απόγευμα, με την εκκίνηση του Λαϊκού Ανώμαλου Δρόμου "Ναπολέων Σουκατζίδης", από το Σκοπευτήριο, όπου και θα γίνει η άφιξη της λαμπαδηδρομίας από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου. Την ίδια μέρα, στις εννιά το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, θα ακολουθήσει αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, όπου ο συνθέτης Αντώνης Πελεκάνος θα παρουσιάσει μουσικά έργα, σε ποίηση του ποιητή της Ρωμιοσύνης, με τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο να απαγγέλλει.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Καισαριανής ολοκληρώνονται την Κυριακή, 11 του μήνα, στις 10 το πρωί, με πορεία από το παλιό Δημαρχείο (Υμηττού 57 και Η. Σκοπευτηρίου) προς το Σκοπευτήριο, όπου θα ακολουθήσουν ομιλία του δημάρχου Καισαριανής, χαιρετισμοί αντιστασιακών οργανώσεων, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ