Σάββατο 3 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημήτρης Βρύσαλης

Σύντροφοι και συντρόφισσες

Ζούμε σε μια περίοδο ραγδαίων εξελίξεων όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις της νεολαίας, τον τρόπο ζωής της, την ίδια της την εκπαίδευση.

Η νεολαία στο νομό μας αντιμετωπίζει τα ίδια περίπου προβλήματα με τη νεολαία της υπόλοιπης Ελλάδας. Απέναντι σ' αυτά τα προβλήματα η Οργάνωσή μας προσπάθησε να παρέμβει. Στη Νομαρχιακή μας Συνδιάσκεψη μέσα από τη συζήτηση βγήκε το συμπέρασμα ότι τα ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ σε μεγάλο βαθμό. Καταφέραμε με την παρέμβαση ενός συντρόφου που ήταν εκλεγμένος σε 15μελές και 3-4 άλλων συντρόφων να πρωτοστατήσουμε στο στήσιμο συντονιστικού οργάνου των μαθητών σε επίπεδο νομού. Με συνεχείς και τακτικές συνεδριάσεις, με πλήρη αξιοποίηση όλων των συντρόφων, με καλό σχεδιασμό από την ίδια ΟΒ, καταφέραμε σε ένα μήνα να κάνουμε τέσσερις μεγάλες συγκεντρώσεις στο Ηράκλειο, πράγμα που είχε να γίνει εδώ και μια δεκαετία.

Ο προσανατολισμός των κινητοποιήσεων ήταν σε σωστή κατεύθυνση. Οι σύντροφοι που δρούσαν στα σχολεία και στο συντονιστικό κατάφεραν να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη και το σεβασμό των συμμαθητών τους. Μέσα από το ίδιο το συντονιστικό και από τα σχολεία φάνηκε η διάθεση και η ανάγκη για δημιουργία Παγκρήτιου Συντονιστικού.

Το άλλο μεγάλο μέτωπο ήταν η δουλιά μας και τα αποτελέσματα που είχαμε στις Φοιτητικές και Σπουδαστικές Εκλογές και γενικότερα στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Η ανάπτυξη η οργανωτική και η πολιτική στις οργανώσεις αυτές στηρίχτηκε κύρια στην καλή οργάνωση της δουλιάς, στους καινούριους συντρόφους που οργανώσαμε, αλλά και κύρια στη δράση στην ίδια την παράταξή μας την ΠΚΣ. Μέσα στην ΠΚΣ δρουν και λειτουργούν στην πλειοψηφία νέοι που δεν είναι οργανωμένοι, αλλά κατανοούν την ανάγκη συλλογικής δράσης και πάλης για τη λύση των προβλημάτων.

Οι αρνητικοί συσχετισμοί που υπάρχουν στους μαζικούς φορείς δεν πρέπει να θεωρούνται αξεπέραστοι. Χρειάζεται πιο επίμονα και αποφασιστικά να παρεμβαίνουμε και σε επίπεδο ΔΣ, αλλά και μέσα στα τμήματα σχολών, στα εξάμηνα, στα έτη.

Για να παρέμβουμε σ' όλα τα μέτωπα που θέτουν οι Θέσεις του ΚΣ, χρειάζεται ΚΝΕ ΓΕΡΗ και ΜΑΖΙΚΗ, ικανή και αποτελεσματική να παρεμβαίνει σε όλους τους χώρους.

  • Θέλουμε ΚΝΕ και συντρόφους που θα είναι μέσα στη νεολαία και ΟΧΙ έξω και πάνω από αυτή.
  • Θέλουμε ΚΝΕ και συντρόφους που δε θα τα ξέρουν όλα, αλλά θα ακούνε τη νεολαία.
  • Θέλουμε την ΚΝΕ να δίνει σημασία στην ιδιαιτερότητα των συντρόφων.
  • Θέλουμε ΚΝΕ για συντρόφους ΟΧΙ έτοιμους επαναστάτες και κομμουνιστές, αλλά νέους, αγωνιστές, καινοτόμους, με διάθεση ΑΓΩΝΑ και ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ