Σάββατο 3 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γ. Μπαγιαρτάκης

Μέσα απ' αυτό το Συνέδριο, προσπαθούμε με τη συλλογική κουβέντα, την ανταλλαγή της εμπειρίας, το μέτρημα των θετικών και αρνητικών βημάτων της δουλιάς μας, να χαράξουμε τους νέους μας στόχους. Στόχοι, που θα βασίζονται στην κοσμοθεωρία μας και τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Ερχόμαστε να σχεδιάσουμε το άνοιγμά μας στη νέα γενιά, να την καλέσουμε στους μικρούς και μεγάλους καθημερινούς αγώνες, να βγούμε στην αντεπίθεση μαζί με το εργατικό κίνημα, να συμβάλουμε στην οικοδόμηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου.

Αυτές οι προσπάθειες που στοχεύουν στην ανάπτυξη του Κινήματος πολλές φορές δύσκολα τις εξειδικεύουμε στην Οργάνωση, δυσκολευόμαστε να πείσουμε τους συντρόφους για την επιτυχία τους.

Μεταφέροντας την εμπειρία απ' τη δουλιά των συντρόφων στα νυχτερινά σχολεία με την επιτυχία στις μαθητικές εκλογές - με τις μαζικές κινητοποιήσεις - με τη δράση του Συντονιστικού Νυχτερινών Σχολείων, βγάζουμε πολλά θετικά συμπεράσματα:

- ο νέος μπροστά στην επίθεση που δέχεται ψάχνει για διέξοδο

- όταν εμείς ανοίξουμε συγκεκριμένη δουλιά, βλέπει σαν δρόμο επίλυσης των προβλημάτων τον αγώνα

- μια μεγάλη μερίδα τους αποδέχεται τη δράση και τις προτάσεις της ΚΝΕ.

Ενα άλλο ζήτημα που μπαίνει από τους συντρόφους είναι η δυσκολία να συνδυάσουμε την πολιτική και συνδικαλιστική δουλιά. Η δικιά μας εμπειρία δείχνει ότι η ανάπτυξη της πολύπλευρης δουλιάς, το σταθερό άνοιγμα σε όλες τις πλευρές και τα μέτωπα που σηκώνουμε είναι αναγκαία. Αν μαζί με την αγωνιστική μας πρόταση δε βάζουμε στη νεολαία ειλικρινά την πολιτική μας θέση, πάντα θα γεννιέται πρόβλημα στη δράση μας.

Θαρρετά, με τόλμη, με εμπιστοσύνη στους συντρόφους μας και στη νεολαία, μπορούμε να πετύχουμε ένα δυνατό Κίνημα, που θα φτάνει και στη σύγκρουση με τους υπαίτιους και τις πολιτικές που τα γεννάνε. Παλεύοντας για τη ζωντάνια των ήδη δομημένων οργάνων της νεολαίας, ενισχύοντας τις επιτροπές των νέων στα σωματεία, στήνοντας συντονιστικά μαθητών ανά δήμους και πόλεις, ενισχύοντας το κίνημα της γειτονιάς, αξιοποιώντας τη "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" και τις δημοτικές παρατάξεις. Θα πετύχουμε την οργανωμένη πάλη της νεολαίας. Θα προωθήσουμε τη λογική του μετώπου. Θα κερδίσουμε νέα παιδιά στις γραμμές μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ικανότητα συσπείρωσης της ΚΝΕ ως βασική πλευρά των Θέσεων του ΚΣ για το 9ο Συνέδριο (2006-04-22 00:00:00.0)
Γόνιμο έδαφος για αποφασιστική δράση στο λαό (1999-07-01 00:00:00.0)
Φεστιβάλ νυχτερινών μαθητών 21 και 22 Μάη (1999-05-18 00:00:00.0)
Μίλτος Βακαλόπουλος (1997-05-06 00:00:00.0)
Να απλώσουμε τη δράση μας (1997-05-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ