Σάββατο 3 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανδρέας Φραγκέας

Tο 7ο Συνέδριο μπορεί να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για την Οργάνωση. Οσο δύσκολη και να ήταν η προσυνεδριακή περίοδος, πιο δύσκολα θα είναι μετά για την αφομοίωση των αποφάσεων που θα παρθούν από τα σημερινά και αυριανά μέλη της ΚΝΕ.

Το διάβασμα και το ξαναδιάβασμα των αποφάσεων από τα στελέχη είναι το πρώτο βήμα. Να ξεπεραστεί το φαινόμενο να τις αφήνουμε, νομίζοντας ότι τα ξέρουμε. Να γίνουν οι αποφάσεις στοιχείο της καθοδηγητικής δράσης των οργάνων και των στελεχών.

Να ξεπεράσουμε το φαινόμενο ότι οι αποφάσεις και οι θέσεις που διατυπώνουμε είναι θέμα ειδικευμένων συντρόφων και του ΚΣ και να περιμένουμε τις αποφάσεις του ΚΣ σαν σχέδιο δράσης για όλες τις οργανώσεις. Οι αποφάσεις είναι ο καθοδηγητικός μπούσουλας των οργανώσεων, πάνω στον οποίο το κάθε όργανο, το κάθε στέλεχος, η κάθε ΟΒ φτιάχνουν το δικό τους σχέδιο, το δικό τους πλάνο για να απευθυνθούν στη νεολαία. Οσο δεν το ξεπερνάμε, τόσο θα εντείνονται οι αδυναμίες και οι καθυστερήσεις, αλλά και θα υπονομεύονται ασυνείδητα όλες οι θετικές πλευρές της δράσης της.

Νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες προβολής και ενίσχυσης του διαβάσματος, στα ενδιαφέροντα της νεολαίας, καθώς και του βιβλίου. Να δούμε πώς θα αξιοποιήσουμε την καμπάνια προβολής του βιβλίου που ξεκίνησε. Το επόμενο διάστημα έχουμε μια μεγάλη μάχη, τη μάχη των πανελλήνιων εξετάσεων. Να δούμε τη στήριξη των συντρόφων που δίνουν εξετάσεις, να βάλουμε στόχο σαν ΚΝΕ για πέρασμα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, την ενίσχυση των δυνάμεών μας στη σπουδάζουσα νεολαία, να βγει επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό που θα είναι κομμουνιστές, στο πλευρό της εργατικής τάξης για την υλοποίηση του ιστορικού της ρόλου, την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Σύντροφοι, δεν είναι καλό φαινόμενο οι αιώνιοι φοιτητές και το χρέος μαθημάτων δεν ταιριάζει σε κομμουνιστές.

Η ορμητική ανάπτυξη της ΚΝΕ θα περάσει μέσα από την πλατιά επικοινωνία με τους χιλιάδες νέους. Χωρίς ταμπέλες, χωρίς παρωπίδες, να απευθυνθούμε στους νέους, με εμπιστοσύνη στο ότι η νεολαία έχει την ικανότητα να κρίνει θετικά, ότι αγγίζει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της, ότι είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει αυτούς που στα μάτια της φαίνονται το νέο, το καινούριο. Ο αγώνας για το σοσιαλισμό είναι το καινούριο. Να δούμε πώς θα προβάλλουμε στη νεολαία το όραμά μας με τρόπο πειστικό, όχι μόνο με λόγια, αλλά και πράξεις.

Προβάλλουμε στη νεολαία την αγωνιστική διεκδικητική στάση ζωής. Αυτό δε σημαίνει ότι με αυτό θέλουμε να ξεχωρίσουμε από τους άλλους, αλλά ότι θέλουμε η πλειοψηφία της νεολαίας να κρατά αυτή τη στάση ζωής. Να είμαστε εκεί που ζει, εργάζεται, ψυχαγωγείται και διασκεδάζει ο νέος άνθρωπος, προβάλλοντας με τη στάση μας, το προσωπικό παράδειγμα, αυτόν το δρόμο. Να υπάρχουν ΚΝίτες παντού, στο εργοστάσιο, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στην καφετερία, στο μπαρ, στο γήπεδο, στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και να αξιοποιούνται στο σχεδιασμό της δουλιάς.

Η πολύπλευρη και πολύμορφη δραστηριότητα των ΟΒ για την πλατιά επαφή με τη νεολαία, εκτός του ότι βοηθά να φτάνουν στους νέους οι θέσεις μας, είναι και εγγύηση για την ύπαρξη και το δυνάμωμα της Οργάνωσης με το ξεπέρασμα των αδυναμιών μέσα από σταθερούς, ισχυρούς συνεχώς διευρυνόμενους δεσμούς με τη νεολαία.

Το 7ο Συνέδριο μπορεί να δώσει το έναυσμα για μια ποιοτική άνοδο της δράσης και της λειτουργίας της ΚΝΕ. Στόχος μας τα επόμενα χρόνια ακόμα περισσότεροι ΚΝίτες να κατακτήσουν τον τίτλο του μέλους του κόμματος της εργατικής τάξης, του κόμματος των θυσιών, του τιμημένου και ηρωικού ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η αναβάθμιση της παρέμβασής μας στα Γυμνάσια όρος για ΚΝΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΑΝΤΟΥ! (2023-02-04 00:00:00.0)
Οι Αποφάσεις μας εφαλτήριο για ισχυροποίηση της ΚΝΕ, για να πείσουμε ακόμα περισσότερους νέους να παλέψουν με το ΚΚΕ (2019-02-20 00:00:00.0)
Σταθερά και διαχρονικά το ΚΚΕ και η ΚΝΕ βρίσκονται κοντά στις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας (2018-12-01 00:00:00.0)
Προχωράμε μπροστά, με αποφασιστικότητα, χτίζοντας γερές ΟΒ (2014-12-14 00:00:00.0)
Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι (1999-07-20 00:00:00.0)
ΟΡΜΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - Μαζικές οργανώσεις (1997-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ