Σάββατο 3 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κι όμως γυρίζει...

Αν, τελικά, γεγονότα είναι αυτά που καταγράφονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τότε το Συνέδριο της ΚΝΕ δεν υφίσταται καν και μάλλον πρόκειται για... οφθαλμαπάτη του "Ρ". Το σύνολο σχεδόν των Μέσων Ενημέρωσης, ηλεκτρονικών και έντυπων, με εξαίρεση κάποια δευτερόλεπτα στα κρατικά κανάλια και μερικές λέξεις σε δυο - τρεις εφημερίδες, αγνόησαν προκλητικά το γεγονός, εφαρμόζοντας πιστά την αρχή, "όταν τα γεγονότα δε μας βολεύουν, τότε τόσο το χειρότερο γι' αυτά".

***

Και βέβαια, το Συνέδριο της ΚΝΕ είναι από αυτά τα γεγονότα που δεν τους βολεύουν. Εξάλλου πώς θα μπορούσε να υπάρχει συνέδριο της ΚΝΕ, όταν γι' αυτούς δεν υφίσταται καν ΚΝΕ. Η δράση της, τα μηνύματά της, οι αγώνες της και η ανυποχώρητη στάση της για τα δικαιώματα της νεολαίας περνάνε καθημερινά απαρατήρητα από τα ΜΜΕ, "θάβονται" συστηματικά. Υπάρχει εξήγηση γι' αυτό. Το Συνέδριο της ΚΝΕ είναι καλή είδηση και όπως είναι γνωστό οι καλές ειδήσεις, για τους αστούς εκδότες - καναλάρχες, δεν είναι ειδήσεις.

***

Και το Συνέδριο της ΚΝΕ, επαναλαμβάνουμε, είναι τέτοια καλή είδηση. Γιατί είναι καλή είδηση όταν η ελπίδα φωλιάζει στην ψυχή της νεολαίας. Οταν η νεολαία έχει όραμα για τη ζωή. Οταν αντιστέκεται. Οταν ελπίζει. Οταν διεκδικεί αγωνιστικά το μέλλον που της ανήκει από αυτούς που καθημερινά της το κλέβουν. Τέτοιες ειδήσεις όμως, σύμφωνα με τη λογική καναλαρχών και εκδοτών, πρέπει να εξαφανίζονται με τη γέννησή τους. Γι' αυτούς είδηση από το χώρο της νεολαίας είναι μόνο ό,τι σπρώχνει τους νέους στο περιθώριο, ό,τι καλλιεργεί τη μοιρολατρία, τον ατομισμό, τον οχαδερφισμό. Οτιδήποτε σηματοδοτεί μια άλλη στάση απέναντι στο συντηρητισμό, όπου θέλουν να βουλιάξουν τη νεολαία, είναι "καλή" είδηση. Μια τέτοια όμως πραγματικά καλή είδηση, όπως το Συνέδριο της ΚΝΕ, γι' αυτούς που το "θάβουν" και τα συμφέροντά τους, είναι κακή είδηση που πάση θυσία πρέπει να αποσιωπηθεί. Και αυτό γίνεται. Ομως, η ΚΝΕ έχει τα δικά της κανάλια επικοινωνίας με τη νέα γενιά και το αισιόδοξο μήνυμα του συνεδρίου της θα φτάσει στους αποδέκτες του.

Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ